10.9 C
Pals
Dijous, 18 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 08/11/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 08/11/2016
Loading
/

Ir a descargar

Amazon retira Xiaomi del seu web

Amazon Europa ha retirat del seu web els mòbils de la marca xinesa Xiaomi. La desaparició dels Xiaomi és temporal i es deu, en teoria, a les advertències que havia fet la Comissió Europea el maig passat. Segons la institució, els adaptadors de corrent europeus que molts distribuïdors incloïen amb els Xiaomi eren perillosos per als seus compradors i no estaven homologats. De moment, a Amazon, només es poden trobar alguns accessoris per als mòbils d’aquesta marca.

Ja pots saber quant gana Facebook amb les teves dades

Una sofisticada eina creada per enginyers espanyols dins d’un projecte de la UE, permetrà a l’usuari de Facebook visualitzar amb un “clic” els ingressos per publicitat que genera en temps real la seva navegació a la plataforma.

Sota el nom “Facebook Data Valuation Tool”, l’eina recentment llançada, ajuda a visualitzar des d’una petita finestra que s’obre a la part superior dreta de la pantalla quan s’entra al Facebook, els ingressos que va generant la navegació d’un usuari a la xarxa social.

De moment, la solució funciona només a Facebook i des del navegador Chrome, però els seus creadors estan buscant finançament per estendre-la a altres plataformes i navegadors així com a sistemes operatius mòbils en propers projectes.

Espanya, l’Estat amb més smartphones després de Singapur

Espanya s’ha convertit en el país amb més ‘smartphones’ per habitant del món al costat de Singapur: el 92 per cent dels espanyols disposa almenys d’un d’aquests dispositius, el que suposa un 4 per cent més que l’any passat, segons ha comprovat la plataforma en línia Back Market.

Segons l’estudi, el nombre d’espanyols que compten amb un mòbil intel·ligent s’ha duplicat en els últims cinc anys. Tot i aquesta dada, el consum de telèfons nous a Espanya ha tocat sostre.
La caiguda en la venda de ‘smartphones’, sobretot dels últims models, ha suposat l’augment del mercat de telèfons recondicionats, incrementant la seva venda en un 25 per cent en els últims tres anys i, només durant aquest exercici s’espera que els espanyols reutilitzin dos milions de dispositius.

Android és el sistema operatiu mòbil més utilitzat

Fa anys que Android és el sistema operatiu més usat en el món de la telefonia mòbil. Segons un estudi desenvolupat per Strategy Analytics, un 87,5% dels nous telèfons venuts al llarg del tercer trimestre de 2016 funciona amb Android. Amb les xifres al davant, això vol dir que dels 375 milions de smartphones, 328 milions són d’Android. Apple només té un 12,1% de la quota total del mercat, uns 45,5 milions d’iPhones.
Índia, Orient Mitjà i Àfrica són els mercats que han permès aquesta xifra rècord de quota de mercat, una que mai abans s’havia aconseguit.
El preu de l’iPhone és el principal motiu pel qual aquests països aposten per Android, segons estableix l’estudi.

Gairebé 350 milions de dominis

Internet no para de créixer i s’espera que abans que finalitzi 2016 superi els 350 milions de dominis registrats. A final del primer semestre, va aconseguir un total de 334,6 milions de dominis de nivell superior.

Mesures especials a internet per les eleccions americanes

Les autoritats nord-americanes estan prenent importants mesures de ciberseguretat, fent especial èmfasi en els sistemes de votació, per tal d’evitar qualsevol tipus de manipulació o error en les votacions durant la Jornada Electoral d’aquest dimarts.

Davant la por a un possible ciberatac, el Departament de Seguretat Nacional s’ha encarregat d’investigar i analitzar el registre dels votants i dels sistemes utilitzats amb l’objectiu de buscar possibles vulnerabilitats

Segons Reuters l’amenaça no està clara, però es tem que pugui provenir de hackers russos o d’altres països, malgrat que experts en ciberseguretat i oficials d’Estats Units no creuen que un hackeig pugui alterar els resultats electorals, atès que , com assenyala el l’agència, els sistemes de vot no solen estar connectats a Internet.

Nou sistema de moderació de comentaris a Youtube

YouTube vol donar més poder als creadors per lluitar contra els trolls, l’odi i l’abús en els comentaris de la plataforma de vídeo, i per a això, Google ha llançat noves eines per millorar la gestió dels perfils i la relació entre creadors i subscriptors.
Els moderadors dels comentaris podran prohibir paraules o frases que no es publicaran sense aprovació o mantenir comentaris potencialment inapropiats que necessitin revisió abans de publicar-se al canal de YouTube. També podran donar un like als seus comentaris favorits.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ambient més fresc amb intervals de núvols i Tramuntana

Dijous de poc confort tèrmic amb temperatura més baixa, cel variable a estones cobert i vent de component nord
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -