17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 20/12/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 20/12/2016
Loading
/

Nou robatori de dades a Yahoo

La Casa Blanca ha dit que no pot abordar l’abast potencial del material vulnerable que ha estat hackejat a Yahoo i ha assenyalat que l’FBI està investigant la filtració. En els últims dies s’ha conegut un nou hackeig de comptes de Yahoo que afecta uns mil milions d’usuaris.

En declaracions als periodistes en una roda de premsa diària, el portaveu de la Casa Blanca Josh Earnest ha dit que els investigadors nord-americans hauran de assegurar-se que la divulgació d’aquesta informació pública sobre els qui estan darrere de l’atac no comprometi la investigació.
A Espanya, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades també ha obert una investigació d’ofici pel robatori d’informació amb l’objectiu d’analitzar les mesures de seguretat que la companyia tecnològica ha posat en marxa per protegir els seus usuaris.

Uber no retira el seu cotxe autònom de San Francisco

Uber ha decidit mantenir els cotxes autònoms a San Francisco i desobeeix així al Departament de Vehicles de Motor, el que vindria a ser el Servei Català de Trànsit, que va demanar el cessament del servei el passat dimecres, dia de la seva estrena.
Uber considera que la definició de cotxe autònom de l’Estat de Califòrnia no afecta els seus cotxes. A diferència del cotxe que ha creat Google, els fabricats per Volvo que utilitza Uber compten amb pedals i volant, i, per ara, amb un humà al seient del conductor. El servei de transport es considera una versió del pilot automàtic de Tesla, que assisteix al pilot però no funciona de manera independent tot el temps.

Ashley Madison accepta pagar una multa milionària

El propietari de la pàgina web de cites Ashley Madison pagarà una multa de 1,6 milions de dòlars per resoldre una investigació de la Comissió Federal de Comerç dels EUA pel robatori de l’any passat de les dades personals de 36 milions d’usuaris en 46 països de tot el món i per l’ús de pràctiques enganyoses, com usar perfils falsos de dones per captar usuaris masculins. Tant la companyia com funcionaris nord-americans han anunciat que Ashley Madison ha acceptat l’acord de pagar la sanció per no haver protegit la informació confidencial dels usuaris a canvi de resoldre els càrrecs que pesen sobre la companyia.

Polèmica amb Evernote

Les últimes decisions d’Evernote, la popular app de bloc de notes en el núvol, estan envoltades de polèmica. La primera va arribar al començament d’any, quan la companyia va decidir canviar el pla de preus obligant a molts usuaris de la versió gratuïta a passar per caixa. Ara s’ha conegut una nova política de privacitat en què l’empresa dóna carta blanca als seus empleats per revisar a voluntat les notes de qualsevol usuari.
La companyia explica que els empleats d’Evernote poden accedir a voluntat al contingut de les nostres llibretes, això sí, en circumstàncies limitades.

Whatsapp permetrà esborrar missatges

Aquells missatges que enviem per WhatsApp per error o a un destinatari desconegut ja no provocaran conflictes o malentesos innecessaris: els usuaris podran esborrar de forma remota els missatges, fotografies i vídeos enviats. Aquest avanç ha estat descobert a través de l’avançament de les funcions d’una de les versions beta de l’aplicació, segons explica el web WABetaInfo. Pel que es dedueix d’aquest avançament, l’usuari pot revocar un missatge ja enviat i el destinatari veurà aquest missatge amagat i amb el text “el remitent ha revocat el missatge”. Amb aquesta mesura WhatsApp fa servir una de les funcions que més valoren els usuaris de Gmail: el poder desfer un enviament que ha tingut lloc per accident o bé del que simplement ens hem penedit.

Nova estafa via Whatsapp i xarxes socials

Ja sigui a través de xarxes socials i mitjançant missatges de contactes infectats, alguns usuaris han rebut missatges sobre una promoció que activa Internet gratis al mòbil sense necessitat de Wifi i que permet parlar il·limitadament a través de WhatsApp. Per descomptat, és una cosa totalment falsa. Es tracta de l’última estafa que circula per WhatsApp. El frau convida als usuaris a enviar missatges a contactes o grups per poder accedir a la suposada oferta, però, al seu lloc, es rebota a l’usuari a altres webs amb anuncis per aconseguir col·locar millor a Google el frau o per aconseguir diners a través de la publicitat que es mostra en aquestes pàgines.
En un d’aquests casos, es pot arribar a una pàgina que recomana instal·lar una aplicació al telèfon per eliminar una suposada infecció amb virus.

Twitter segueix fent proves. Ara amb els retuits.

Twitter segueix fent assajos amb les opcions de la seva xarxa social. Després de provar “per error” un disseny de les mencions que elimina les tradicionals ‘@’ que indiquen amb quina persona s’està parlant, ara sembla que modificaran la manera en què fem retuits d’altres usuaris.
Segons TechCrunch, alguns usuaris de la plataforma han vist com de la nit al dia s’ha canviat la icona de retuit, el de les dues fletxes, per una icona de compartir que desplega un petit menú amb diverses opcions.

Entre elles hi ha el retuit, per descomptat, ja que la característica en si no desapareixerà, però ara té diversos companys, com la cita (que abans es considerava un retuit amb cita) i l’opció d’enviar un missatge directe.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -