24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Temps de “Reinventar”

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Temps de “Reinventar”
Loading
/

Més sobre les “erres” de la Sostenibilitat.

Ara ja ens toca reinventar: donar un ús diferent als objectes per allargar la seva vida o adquirir-los en un format més sostenible.

Per començar no comprar res que vagi amb plàstic. No sé si us n’heu adonat que algunes empreses estan canviant a recipients de vidre i embolcalls de paper o cartró. Els sabons de cos i de cabell els estan fent sòlids, als Ecomercats Món Empordà n’hi ha uns de molt bons i duren mesos.

Abans de llençar una ampolla, bossa, pot, … que tenim a casa de plàstic, reinventar per a reutilitzar-ho i allargar-li la vida substituint un nou element amb aquest material immortal. Així per exemple, les ampolles de sabó de roba o de plats poden utilitzar-se eternament a casa vostra enlloc de tenir una jubilació massa anticipada. Ja tenim molts punts on tu portes els teus recipients i et venen detergents de tot tipus a doll. Fins i tot, a Garrigoles, hi ha qui fa gel de cos i xampú, las Lilas y la Luna,  usant els hidrolats i olis essencials de les seves plantes. Algunes botigues de la comarca ho venen al detall amb bidons d’acer.

I quan hem embolcallar un regal, una idea genial i elegant, si ho fem amb gràcia, és fer-ho amb un tros de roba vella i un cordill o fins i tot unes fulles que han caigut i troncs amb un ramet de flors que si són de romaní o espígol aromatitza el regal.

Perquè aquest efecte sigui multiplicador és important anar-ho explicant tant a la persona de la botiga, com al veí, a la família, als amics i al sogre,.. I si vols que expliqui la teva experiència per Ràdio Capital fes-m’ho saber. La Mediterrània Empordanesa en dirà bé.

 

 

Temps de lectura: 1 minut

Més àudios