Teresa Ferrés: “Hem perdut el lideratge de Palamós a la comarca i el volem recuperar”

- Publicitat -

 Avui ens visita Teresa Ferrés, alcaldable de Palamós per Som-hi per Palamós i Sant Joan, per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia, senyora Ferrés.

Molt bon dia.

Primer de tot m’agradaria que descrigui descrivís en tres paraules.

Bé. Sóc una persona compromesa amb el meu municipi, amb Palamós i Sant Joan, una persona optimista i penso que generosa.

Podria destacar també tres aspectes positius que hagi assolit el Govern durant aquest mandat?

Se’m fa difícil, però algun en destacarem. Un camí de ronda magnífic que voreja la nostra costa. Si alguna cosa hagués de dir és que hi ha algun dels trams que té poca seguretat per les persones que hi passegen. I destacaria també el procés de participació ciutadana que s’ha fet en que molts veïns i veïnes de Palamós i Sant Joan hi han participat per parlar de com volem que sigui la reforma del passeig del Mar.

Llavors podria destacar tres aspectes que no hagin estat tan positius i  no s’hagin assolit del tot durant aquest mandat?

Doncs sí, lamentablement, la pèrdua de lideratge del nostre poble a la comarca, a Girona i a Catalunya, per tant, aquest és un repte que tenim per al proper mandat. La deixadesa a la via pública i lamentablement deixadesa, porta deixadesa. Per tant, una situació que hem de revertir en temes de neteja, en temes de soroll de motos. En temes de seguretat. Per tant, la deixadesa és, lamentablement, una de les característiques que resumiria aquest govern dels darrers vuit anys i les obres eternes als carrers. Obres que durant mesos i inclús alguna ha durat anys han fet que carrers estiguessin oberts, amb els conseqüents perjudicis per als veïns i també per a l’activitat econòmica d’aquella zona.

Llavors, ja entrant una mica més en la candidatura, quines són les accions o iniciatives que creu que són prioritàries per a un municipi com Palamós i Sant Joan?

Recuperar el lideratge. Sens dubte, des de la candidatura Som-hi per Palamós i Sant Joan creiem que la pèrdua del lideratge del nostre municipi no pot continuar. Per tant, és un dels objectius del proper mandat tornar a ser referents al Baix Empordà, a Girona i a Catalunya. A tot això hem d’impulsar la necessitat de més aparcament al centre de Palamós i per tant, proposem una estructura modular i desmuntable al centre de Palamós en l’àmbit en el que en aquests moments ja hi ha l’aparcament de l’Arbreda.

I això és possible, ho han fet d’altres municipis i veïns i per tant, tenim bons exemples. La necessitat d’abordar el contracte de neteja i que la neteja del nostre municipi de Palamós i Sant Joan millori de manera evident en els propers mesos i per tant, vol dir la cura de la via pública. Per nosaltres, la via pública és aquest gran equipament on convivim tots els veïns i veïnes del municipi. Per tant, on ens trobem, on hi fem vida, on hi treballem i la via pública ha de ser un dels objectius del proper mandat.

Volem també descentralitzar l’administració i proposem que a Can Displas, un equipament de l’Ajuntament de Palamós a Sant Joan, sigui una seu administrativa i també un referent social i cultural per Sant Joan i per Palamós. Ens sembla que el proper mandat hem d’abordar com fem aquesta reforma i fer també que hi hagi el regidor de Sant Joan perquè sigui una persona de referència per als veïns i veïnes de Sant Joan.

I com a infraestructures que necessitem estem parlant del segon pavelló, una necessitat real per la quantitat d’associacions esportives que tenim al municipi i la quantitat d’activitat que fan. I també el Passeig del Mar a abordar aquesta reforma que, fruit de la participació ciutadana, els veïns han participat per dir com volen que sigui aquesta reforma i per tant, començar a posar les bases del que ha de ser el Passeig del Mar de Palamós, actualitzat al segle XXI.

Llavors, què diferencia la seva candidatura política de la resta de candidats que es presenten a les eleccions?

La força de l’equip, sens dubte, mai ha acompanyat de persones, homes i dones de Palamós compromesos amb inquietuds. Amb aquesta valentia de formar part d’una candidatura independent. Una candidatura que no depèn de cap partit polític i que, per tant, és una candidatura de quilòmetre zero de Palamós i Sant Joan per Palamós i Sant Joan i, per tant, persones preparades i capacitades per decidir, molt important, i per gestionar amb rigor.

Hem trobat a faltar en els darrers anys que el govern de Palamós fos un govern amb decisió i que gestionés amb rigor. Per tant, el primer objectiu que vaig tenir quan vaig fer el pas de presentar-me i encapçalar la candidatura de Som-hi per Palamós i Sant Joan, tenia clar que si no tenia un bon equip no valia la pena. Tinc un bon equip. Val la pena presentar-me i ens presentem per donar la volta a aquesta situació que tenim al nostre municipi.

Quins són els punts principals del programa polític que presenten en aquestes eleccions?

Són els punts que he comentat abans, als quals també hi afegiria una escola de música. Per a nosaltres és essencial que Palamós disposi d’una escola de música i ja fa massa anys que portem aquest retard. Recordo el moment en que vaig estar a l’alcaldia, que vam lluitar per tenir la biblioteca actual, la llar d’infants, equipaments imprescindibles. Ara hem d’anar un pas més enllà i per tant, hem d’apostar per tenir una escola de música.

Per nosaltres l’ensenyament és la base d’una bona societat i qualsevol aposta en l’àmbit de l’ensenyament és benvinguda i necessària en aquest moment històric i social que ens toca viure.

Finalment, m’agradaria preguntar-li si estaria disposada a pactar amb altres partits polítics en el cas que no arribessin a obtenir una majoria absoluta.

Nosaltres treballem per ser la llista més votada i així ho volem i per tant, hem d’aconseguir la confiança de molts palamosins i palamosines per obtenir el millor resultat possible. És evident que per governar els equilibris són necessaris i per tant, haurem de veure el resultat. Jo no adelantaria els aconteixements. Volem treballar per fer possible el millor resultat i a partir d’aquí veure quins són aquests equilibris per fer possible un nou govern que nosaltres, com a alternativa al govern actual, pensem que representem.

Doncs, moltes gràcies per visitar-nos als estudis de Ràdio Capital i esperem que tinguin molta sort i molts encerts en aquestes eleccions.

Moltíssimes gràcies a vosaltres! 

- Publicitat -