7.9 C
Pals
Dilluns, 6 desembre 2021
- Publicitat -

Teresa Jordà: “En el futur hi haurà d’haver molins mar endins a la Costa Brava”

Aquesta setmana la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va aprovar la modificació del decret d'energies renovables

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, dona per fet que haurà d’haver molins de vent al mar a la Costa Brava. En ple debat sobre el possible parc eòlic marí del golf de Roses, que seria visible des de molts punts de la costa del Baix Empordà, la consellera no ha descartat el projecte.

Ho ha dit en una entrevista al Diari ARA. Hi ha explicat que el nou decret de renovables preveu escoltar la ciutadania per arribar a acords per poder actuar en sintonia amb tots els actors socials.

L’últim decret sobre renovables, aprovat aquesta setmana passada, segons Antoni Bassas, “no acontanta del tot a ningú”. La Consellera afirma que els governs no han sabut alertara a la ciutadania que estem en plena emergència climàtica i que s’ha de fer una transició energètica. Això es deu al seu compromís amb el país a l’any 2017. La consellera afirma que el nou decret pretén pacificar i ser el punt de partida per arribar als objectius del 2030 amb un 50% de renovables i per al 2050 arribar al 100%.

Teresa Jordà preten la implicació d’entitats municipalistes, els ajuntaments, la ciutadania i la resta d’actors per crear comunitats i cooperatives energètiques. Des dels diversos departaments es vol encarar de manera conjunta aquesta transició energètica. Es volen facilitar ajudes, informació i accions per realitzar un canvi cap a polítiques més verdes.

Es volen instal·lar també al llarg del territori plaques solars, molins de vent i altres elements per crear energia de manera més sostenible. Per això la consellera afirma que “en el futur hi haurà d’haver molins mar endins a la Costa Brava”.

En l’entrevista també es va tractar el tema dels purins, aspecte que preocupa des de fa temps. Es volen regular els caps de bestiar a les granges i s’està debatint en limitar-ho entre 600 i 850 caps de bestiar. Des de la Conselleria es treballen temes de bioenergia, plantes de biogàs i altres estratègies per solucionar el problema de la contaminació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lildami estrena ‘Tinc poc temps’

Lildami segueix compartint cançons després de l’èxit del disc “Viatge en espiral“. Fa unes setmanes va estrenar ‘Si vols‘ amb Huntza i Kickbombo, i avui ha estat el torn de ‘Tinc poc temps‘. Les dues cançons formaran part d’un EP que el músic està preparant “Cal Damià”. vL'entrada Lildami estrena ‘Tinc poc temps’ ha aparegut…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -