12.8 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Teresa Juvé torna a ser notícia; ara a Mont-ras

Supermatí - opinió
Teresa Juvé torna a ser notícia; ara a Mont-ras
Loading
/

El comentari d’avui és com un punt i seguit del de fa unes setmanes, sobre la Teresa Juvé. En aquella ocasió fèiem referència al seu aniversari (103 anys) i a la presentació de l’última de les seves novel·les de la sèrie del portantveus Plagumà. Doncs bé, aquest divendres passat, dia 19, la Teresa ha tornat a ser notícia, aquest cop a Mont-ras: la biblioteca del poble, que fins ara no tenia cap nom, es batejà com a Biblioteca Teresa Juvé; fou en un acte brillant, emotiu i molt concorregut.

I si segueixo el que jo us deia en referència al seu llibre “Tu ets Jo. Flaixos per al meu blog”, on hi descriu d’alguna manera la relació amb el seu marit, Josep Pallach, ara veiem com en el petit i bonic poble de Mont-ras, els dos hi tenen cabuda: davant de l’escola del poble hi ha la plaça Josep Pallach i, ara, uns metres més amunt -com entre casa seva i el cementeri, a Esclanyà- hi trobarem la Biblioteca Teresa Juvé!

Així és que si ara els habitants de Mont-ras poguessin dir, de manera col·lectiva, quelcom a la Teresa, de ben segur que, tot seguint el tarannà del seu llibre autobiogràfic “Tu ets Jo”, els dirien “Teresa, Josep; Vosaltres sou Nosaltres”!

L’enhorabona, doncs, Teresa! I moltes felicitats Mont-ras per aquest bateig tan encertat! I que l’educació i la cultura, tot honorant aquest matrimoni, arribi per molts anys a tots els racons del poble!

Que tingueu un molt bon dia!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios