15.5 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El Departament de Territori inicia les obres de la nova estació d’autobusos de Palamós

L'actuació compta amb un pressupost de 2,8 MEUR i finalitzarà la tardor vinent

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori ha iniciat les obres per construir una nova estació d’autobusos a Palamós, que comptarà amb una inversió de 2,8 MEUR, que en part provenen de fons Next Generation. L’actuació servirà per millorar la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà i, de manera particular, la circulació per l’interior del municipi de Palamós. Està previst que la nova estació entri en funcionament la propera tardor.

Palamós compta actualment d’una estació d’autobusos situada al carrer López i Puigcerver, al centre urbà. Aquesta és una localització que dificulta la circulació dels autobusos, a conseqüència d’una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles a la zona.

La nova instal·lació es construirà a la prolongació del carrer d’Enric Vincke i ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m2, disposarà d’una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais. Es preveu que la nova estació registri més de 243.000 viatgers anualment.

Un tancament de vidre facilitarà la visió de les andanes des de la sala d’espera i la marquesina que s’ha projectat sobre les andanes, a més de proporcionar confort a les persones usuàries, permetrà l’entrada de llum natural per sobre de l’edifici. La sala d’espera estarà climatitzada i tindrà connexió de fibra òptica. L’estació disposarà de panells electrònics informatius dels horaris i incidències, sistema de megafonia i videovigilància. L’obra inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l’estació.

L’Ajuntament de Palamós ha hagut de modificar el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació. L’Ajuntament va acordar la transmissió de la titularitat dels terrenys, en favor de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de destinar-los a la construcció d’una estació d’autobusos. L’empresa pública CIMALSA gestionarà la nova estació.

Futura estació de Palamós
Futura estació de Palamós. Imatge del Departament de Territori.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO es persona com a part de la Inspecció de Treball en la investigació de la mort del treballador a Sa Riera de Begur

Els fets van tenir lloc el passat 15 de maig quan s'estaven col·locant les boies a la platja de Sa Riera de Begur.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -