10.1 C
Pals
Diumenge, 5 Abril 2020

Tira endavant el tràmit per convertir el prostíbul Eclipse de Mont-ras en un geriàtric

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament
Temps de lectura: < 1 minut

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha emès un informe ambiental estratègic en pro de la implantació d’una residència geriàtrica a Mont-ras. L’edificació tindria una capacitat per a 90 places, i tot i que estaria en sòl no urbanitzable s’ha donat llum verda per poder-la construir a la parcel·la que havia ocupat el prostíbul Eclipse des del 2003.

El prostíbul ha reduït l’activitat en aquests últims anys, i és cert que la primera notícia per donar nou ús a l’immoble ha estat de les mans del seu propietari, José Moreno, i l’alcalde d’aquell moment, Carles Salgas, que volien començar els tràmits.

La preocupació més gran des del primer moment ha sigut que l’emplaçament d’edificacions es farà en sòl no urbanitzable, al costat d’un torrent i d’un connector biològic, entre els espais protegits de les Gavarres i Castell-Cap Roig, cosa que podia ocasionar problemes.

La resolució final ha estat favorable i Pere Saló, director dels serveis territorials del departament a Girona, diu que no és necessari fer una altra avaluació ambiental, que només són necessàries algunes mesures de protecció. Algunes, per exemple, són preservar el valor connector de l’espai amb l’eliminació d’edificacions existents i la no execució d’un mur projectat. A més de sol·licitar la reducció d’alçada dels edificis i que les cobertes permetin instal·lar panells solars.

Totes aquestes mesures són necessàries per poder edificar però sense arribar a envair les zones protegides i mantenir espais com la piscina, un aparcament o una nova zona d’hortes. Després de tots els tràmits, l’alcaldessa, Vanessa Peiró, afirma que el projecte va per bon camí i es tracta d’una iniciativa favorable a les famílies de la zona.

Últimes notícies

El bonic comunicat als nens i nenes de Begur sobre El Ratolí Pérez i la Fada de les Dents

L'alcaldessa, Maite Selva, ha informat als nens i nenes que ha fet videotrucades amb el Ratolí Pérez i la Fada de les Dents i els ha autoritzat a visitar les cases malgrat el confinament, sempre i quan es rentin les mans i prenguin les mesures de seguretat.

Primera Llista – 4 abril 2020

Descobreix quines cançons han marcat la setmana.

[VÍDEO] L’emocionant arribada a casa després de rebre l’alta pel coronavirus

Aquests dies també hi ha petites alegries. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha publicat a les xarxes socials un vídeo de...

Oohx!gen de Palafrugell organitza un sorteig per incentivar el comerç del municipi

Per fer front a la reducció o aturada de l’activitat comercial al municipi, l’Associació de comerciants de Palafrugell Oohx!gen amb la col·laboració de l’Institut de...

Billy Talent presenten ‘I Beg To Differ’

Els canadencs Billy Talent han compartit una nova cançó ‘I Beg To Differ (This Will Get Better)‘ que arriba després d’uns mesos de l’estrena de ‘Reckless Paradise’. Les dues cançons podrien formar d’un nou treball, tot i que de moment no s’han donat molts detalls al respecte. L’únic que van explicar és que el sisè…

Altres notícies