20.6 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Tira endavant el tràmit per convertir el prostíbul Eclipse de Mont-ras en un geriàtric

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha emès un informe ambiental estratègic en pro de la implantació d’una residència geriàtrica a Mont-ras. L’edificació tindria una capacitat per a 90 places, i tot i que estaria en sòl no urbanitzable s’ha donat llum verda per poder-la construir a la parcel·la que havia ocupat el prostíbul Eclipse des del 2003.

El prostíbul ha reduït l’activitat en aquests últims anys, i és cert que la primera notícia per donar nou ús a l’immoble ha estat de les mans del seu propietari, José Moreno, i l’alcalde d’aquell moment, Carles Salgas, que volien començar els tràmits.

La preocupació més gran des del primer moment ha sigut que l’emplaçament d’edificacions es farà en sòl no urbanitzable, al costat d’un torrent i d’un connector biològic, entre els espais protegits de les Gavarres i Castell-Cap Roig, cosa que podia ocasionar problemes.

La resolució final ha estat favorable i Pere Saló, director dels serveis territorials del departament a Girona, diu que no és necessari fer una altra avaluació ambiental, que només són necessàries algunes mesures de protecció. Algunes, per exemple, són preservar el valor connector de l’espai amb l’eliminació d’edificacions existents i la no execució d’un mur projectat. A més de sol·licitar la reducció d’alçada dels edificis i que les cobertes permetin instal·lar panells solars.

Totes aquestes mesures són necessàries per poder edificar però sense arribar a envair les zones protegides i mantenir espais com la piscina, un aparcament o una nova zona d’hortes. Després de tots els tràmits, l’alcaldessa, Vanessa Peiró, afirma que el projecte va per bon camí i es tracta d’una iniciativa favorable a les famílies de la zona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -