17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Torna el canvi d’hora. A les 2 seran les 3

Aquest ajust horari comporta que les hores de llum solar s'allarguin al vespre, amb la posta de sol que a principis d'abril tindrà lloc al voltant de les 20:15 h, mentre que l'alba serà al voltant de les 07:30 h.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest cap de setmana, coincidint amb l’últim de març, es procedirà al canvi d’horari de l’hivern a l’estiu. Es realitzarà en la nit de dissabte a diumenge, moment en el qual els rellotges s’hauran d’avançar una hora, passant de les 02:00 a les 03:00 h de manera directa.

Aquest ajust horari comporta que les hores de llum solar s’allarguin al vespre, amb la posta de sol que a principis d’abril tindrà lloc al voltant de les 20:15 h, mentre que l’alba serà al voltant de les 07:30 h.

El canvi d’horari d’aquest 2024 s’inscriu dins les mesures adoptades a l’Unió Europea per optimitzar l’aprofitament de la llum natural durant la jornada laboral. Tot i això, encara està pendent una decisió definitiva sobre la possible eliminació d’aquests canvis horaris, que no es preveu fins a nou avís.

Per altra banda, s’obre la possibilitat que aquest sigui un dels últims canvis d’horari que s’apliquen, ja que tant el Govern espanyol com la Comissió Europea estan avaluant la conveniència de mantenir un horari fix durant tot l’any. La decisió, però, ha estat ajornada degut a la pandèmia i a la falta d’un acord consensuat.

Pel que fa als pròxims canvis d’horari, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat les següents dates per a l’horari d’estiu i d’hivern:

31 de març del 2024: canvi a l’horari d’estiu.
29 d’octubre del 2024: canvi a l’horari d’hivern.
30 de març del 2025: canvi a l’horari d’estiu.
26 d’octubre del 2025: canvi a l’horari d’hivern.
29 de març del 2026: canvi a l’horari d’estiu.
25 d’octubre del 2026: canvi a l’horari d’hivern.
Resta veure quines seran les conclusions i decisions finals respecte a la continuïtat d’aquests canvis horaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -