Tornen les Festes de Primavera de Palafrugell

Igual que l’any passat, degut al Covid-19 no hi haurà el tradicional Carrousssel

- Publicitat -

Palafrugell ha presentat unes Festes de Primavera per enguany que estaran marcades per les restriccions en la lluita contra el Covid-19. Malgrat aquest fet, que ja va provocar que l’any 2020 no sortís el Carroussel Costa Brava ni hi haguessin activitats vinculades a les Festes, per aquest any s’han preparat tota una sèrie d’elements destacables.

Entre aquests s’hi troba un element pedagògic vinculat a les escoles, una gran exposició que reculli els quasi 60 anys d’història de les Festes i un mocador com element emblemàtic. Tampoc s’ha d’oblidar que per primera vegada s’estableix una col·laboració estreta amb el Festival Ítaca, que portarà diversos concerts al municipi i que l’edició d’aquest any és la primera que té el Carroussel com Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional. Tot i això, ben aviat, a les xarxes socials de Festes de Primavera es publicarà tota la programació d’aquesta edició número 59.

 

El cartell

Una vegada més, l’acte de presentació ha servit per mostrar per a primera vegada com serà el cartell d’aquesta edició, en concret la 59ª. Com a acte d’homenatge a la figura de Josep Puig, persona sempre vinculada fortament a la tradició de les Festes, s’ha utilitzat una obra d’ell per fer-ne el cartell. Ha estat creació de Laia Puig, neta de Josep Puig.

Un mocador com element icònic

Des de l’organització de les Festes de Primavera també s’ha anunciat la creació d’un mocador de color blau que s’ha de convertir en un element icònic de les Festes. El mocador es podrà trobar ben aviat als establiments del municipi i s’espera que la gent se’l lligui al coll durant els dies de les festes.

Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar, el passat mes de desembre, declarar el Carroussel de la Costa Brava com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional. D’aquesta manera, passa a formar part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. El Carroussel Costa Brava, o Carnaval de Carnavals, és un important referent identitari per a Palafrugell i el seu entorn territorial. En la seva darrera edició, l’any 2019, unes 30.000 persones van seguir la desfilada a peu de carrer.

 

- Publicitat -