14.1 C
Pals
Dijous, 27 novembre 2025
- Publicitat -

Torrada de mar: el plat maresmenc d’origen mariner que Carme Ruscalleda ha rescatat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

 

Un antic menjar de pescadors del Maresme, fet amb pa i suquet de peix, va renéixer a les mans de la xef del Maresme com un homenatge al mar, a la terra i a la memòria culinària del territori

La cuina del Maresme es podria arribar a resumir amb dues paraules: mar i horta. Aquesta combinació entre el peix i marisc i els productes de la terra ha estat sempre la base de la identitat gastronòmica d’una comarca que mira el Mediterrani des dels seus camps i ports. És també l’essència d’un plat ple d’història que Carme Ruscalleda va recuperar i reinterpretar des de la seva visió culinària: la torrada de mar.

Des de ,DE CAP A CAP Ruscalleda defineix la cuina maresmenca com una aliança entre la terra i el mar, i explica que aquest esperit es reflecteix en un plat amb una llarga trajectòria: la torrada de mar. La xef recorda  que era un recurs propi de la cuina marinera de fa més d’un segle, quan els pescadors, amb pocs mitjans i sense pesca d’arrossegament, preparaven menjars senzills però saborosos a bord de les seves barques.

Un enginy de la cuina marinera

La torrada de mar és un d’aquells plats senzills i enginyosos que neixen de la necessitat i la creativitat popular. Fa més d’un segle, quan les embarcacions no disposaven de motors potents ni grans recursos, els mariners aprofitaven el que tenien a mà per alimentar-se durant les llargues jornades al mar.

- Publicitat -
- Publicitat -

El Terracotta Museu inaugura aquest diumenge l’exposició «En trànsit» d’Emili Biarnès

El Terracotta Museu inaugura aquest diumenge l’exposició «En trànsit» d’Emili Biarnès, una de les figures més rellevants de la...

Altres notícies