19.4 C
Pals
Dissabte, 1 octubre 2022
- Publicitat -

Torroella de Montgrí i l’Estartit preparen la reobertura dels càmpings que començarà el 13 de juny

Els establiments estan situats en indrets declarats per l’ONU com a espai sostenible pel seu model d’integració i ecoturisme, i ara compten amb un protocol de mesures per evitar el contagi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Torroella de Montgrí i l’Estartit, el municipi de Catalunya on hi ha més places de càmping, en concret 14.703, tenen previst iniciar la reobertura d’aquests establiments de manera esglaonada, a partir d’aquest dissabte 13 de juny. El municipi compta amb 10 càmpings que aniran obrint les seves portes del 13 de juny a l’1 de juliol. En els darrers anys Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han convertit en una destinació campista de referència a la Costa Brava i a l’Estat espanyol. La crisi turística generada per la pandèmia ha provocat que aquests espais s’hagin vist obligats a endarrerir la seva obertura. Els càmpings del municipi baixempordanès han estat guardonats en els darrers anys i reconeguts sobretot per temes de sostenibilitat, referents en l’àmbit europeu. A més, estan situats en indrets declarats per l’ONU com a espai sostenible pel seu model d’integració i ecoturisme, que l’any passat va ser reconeguda pel seu model urbanístic. En aquest context, cal destacar actuacions que van des de la planificació turística, amb la reducció del sol edificable; i l’aposta per la conservació del patrimoni natural, amb les Illes Medes protegides des de 1983, el Parc Natural des de 2010 i amb projectes de restauració ambiental com ara la Pletera. També aposten per la conservació dels nuclis històrics, restauració d’elements patrimonials com l’església de Santa Maria de Palau; i han rebut acreditacions com a destinació de turisme sostenible amb els premis Green Destination Gold Award i Europarc Cets.

Els 9 càmpings que preparen la reobertura els pròxims dies són, per ordre cronològic, el Medes (13 de juny), Rifort (15), L’Empordà i L’Estartit (20), Delfín Verde (23), Castell Montgrí i La Sirena (26), Ter (30) i Punta Milà (1 de juliol). El Molino, és l’únic que no obrirà aquesta temporada donat que està pendent d’una important remodelació.

La regidora de la Destinació Turística de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit, Dúnia Oliveras, ha dit que la reobertura dels càmpings durant aquest juny significa una molt bona notícia. Ha indicat que en condicions normals tots ja estarien oberts, donat que l’època forta es concentra al juliol i a l’agost i que per l’ocupació dels càmpings serà determinant l’afluència de client estranger, sobretot holandès.

En l’oferta local d’allotjament turístic, són un sector estratègic donat que representen gairebé un terç (14.703) del conjunt de places de què disposa el municipi (prop de 40.000). Ara el consistori de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l’EMD de l’Estartit, està enllestint mesures de caràcter econòmic i tècnic, i un pla de promoció per atenuar l’impacte de la COVID-19 en el sector turístic i comercial, i afrontar l’escenari del desconfinament. 

Alhora els càmpings disposen d’un protocol de mesures per evitar el contagi de la COVID-19, que ha estat elaborat pel Comitè de Tècnics constituït per l’ICTE en col·laboració amb la Federació Espanyola de Càmpings i Ciutats de Vacances (FEEC) i organitzacions sectorials territorials, empreses del sector, i consensuat amb l’Associació Espanyola de Serveis de Prevenció Laboral (AESPLA), PRL Innovació, i amb els sindicats CCOO i UGT.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -