10.9 C
Pals
Dimecres, 21 abril 2021
- Publicitat -

Torroella de Montgrí – l’Estartit – Illes Medes, escollida exemple de destinació turística sostenible a Europa

La destinació també apareixerà com a exemple en una guia europea de bones pràctiques per incrementar la sostenibilitat de les destinacions

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Torroella de Montgrí – L’Estartit – Illes Medes ha estat guardonada, per segon any consecutiu, amb el distintiu de destinació sostenible a Europa. Aquesta distinció l’acredita com una de les 100 destinacions més sostenibles del món. La llista està elaborada per l’Associació Internacional Green Destinations, conjuntament amb una vintena d’organitzacions que fomenten el turisme sostenible.

 

El guardó es va entregar dins de la Global Green Destiantions Conference, que va tenir lloc el passat 27 de setembre a la ciutat de Nijmegen, Holanda. Dins de la conferència, Josep Capellà, Assessor Turístic Municipal, va realitzar una ponència sobre la protecció de les Illes Medes com a element clau d’una estratègia de turisme sostenible a Torroella de Montgrí i a l’Estartit.

 

A més d’aquest guardó, Torroella de Montgrí – L’Estartit – Illes Medes també serà exemple en una guia europea de bones pràctiques per ajudar a polítics i agents turístics a implementar polítiques que permetin incrementar la sostenibilitat a les seves destinacions. La guia serà presentada el proper 8 de novembre en la conferència internacional del programa europeu Mitomed+, un projecte que dóna suport al desenvolupament sostenible del turisme marítim i costaner.

 

El municipi va fer una aposta clara pel turisme sostenible, implementat un canvi de model urbanístic a la dècada dels 80, basat en la promoció dels actius naturals, culturals i paisatgístics. Això ha permès diferenciar la destinació dins de la Costa Brava. En un informe del 2015, es va calcular que la protecció de l’entorn natural de les Illes Medes i les activitats associades generaven 12 milions d’euros al municipi i uns 200 llocs de treball.

 

La regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat, valora molt positivament aquests reconeixements, que valoren la bona feina feta des del municipi, des del sector públic com el privat, en l’àmbit de la sostenibilitat. Pibernat també destaca la importància que tenen pel que fa a la promoció exterior i a la millora de la imatge i reputació de la destinació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Eduard de Ribot: “Ens sentim molt decebuts i lamentem el que han fet els sis ajuntaments amb el PDU”

Ribot ha remarcat que el posicionament dels ajuntaments sempre és en contra del PDU i que si el problema és un tema d'interpretació, "hi ha altres formes"
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -