12.3 C
Pals
Dissabte, 3 desembre 2022
- Publicitat -

Vies Verdes presenta un projecte al programa d’ajudes FEDER per unir les vies de Carrilets i Tren Petit

Fins l’any que ve no se sabrà si els proporcionen la subvenció que finançaria a la meitat del seu cost

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consorci de Vies Verdes ha presentat un projecte al programa europeu FEDER per unir les dues vies ciclistes de Carrilets i de Tren Petit. Aquest tram doncs, completaria la xarxa de vies verdes de les comarques gironines unint Olot amb Palafrugell. Abans passant per Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

El tram que falta per connectar doncs, és aquell que va de Sant Feliu a Palamós, una alternativa sostenible i que afavoreix la mobilitat, i que també uniria els nuclis de Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge. Així, el projecte preveu construir la via en paral·lel a la C-253 i suposaria un total de 791.000 euros.

 

El President del consorci Vies Verdes, tinent d’Alcalde i regidor delegat de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, Albert Gómez, ha explicat que el termini per presentar les convocatòries és fins al 3 de desembre. Per tant, no serà fins a mitjans de l’any que ve quan coneguin si el programa FEDER cofinançarà el projecte.

Convé ressaltar, que aquest tipus de programa proporciona la meitat del cost del projecte. Doncs, seran els ajuntaments de Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge els que farien front al 50% restant i l’import corresponent al 21% d’IVA.

 

La gestió s’ha fet des del Consorci Vies Verdes, que també ha pagat el projectes. S’ha presentat a través d’aquesta entitat, ja que ni l’ajuntament de Platja d’Aro ni el de Sant Antoni de Calonge es podien presentar a la convocatòria perquè ni junts reuneixen 20.000 habitants, un dels requisits.

 

En canvi per altra banda, Gómez ha destacat que sí es presentarà una proposta des de l’ajuntament de Palafrugell. Aquesta consisteix en la construcció d’una via verda que enllaçaria el municipi amb Calella, i seria paral·lela a l’autovia.

PROGRAMA FEDER

El programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) va ser creat per la Unió Europea en benefici d’aquelles regions de l’organització menys afavorides. L’objectiu principal és contribuir al finançament de projectes per aquestes ares que ajudin a reforçar la cohesió econòmica, social i territorial d’acord amb un desenvolupament sostenible. Així, també es pretén que es corregeixin els desequilibris regionals dins de la UE i s’ajustin estructuralment les economies, és a dir, que s’aconsegueixi reconvertir aquelles regions en declivi o amb retràs.

A Catalunya específicament, aquest projecte es va implantar l’any 2014 i tindrà durada fins a l’any 2020. Va ser aprovat per la Diputació de Girona amb l’objectiu de finançar part de projectes arreu del territori Català i, així, assolir creixement econòmic i crear ocupació. D’aquesta manera, el programa FEDER Catalunya 2014-2020 disposa d’un total de 172 milions d’euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -