13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Genís Dalmau, han signat aquest dijous el nou conveni interadministratiu que regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat. La signatura s’ha formalitzat a la seu de l’EMD en presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, organisme que va participar molt activament en la creació de l’EMD l’any 2015 i en la mediació per resoldre el litigi que ha enfrontat l’entitat amb l’Ajuntament els dos darrers anys.

Ambdues entitats reconeixen que amb el nou conveni s’inicia una nova etapa en la qual es deixen enrere els litigis i es reforça la col·laboració i la bona entesa “que no s’haurien d’haver perdut mai”. Amb la signatura del conveni es rubrica un acord que ja ha estat ratificat per unanimitat tant en el Ple municipal com a la Junta de Veïns de l’EMD.

L’alcalde, Jordi Colomí, ha volgut ressaltar la bona predisposició del nou govern de l’EMD per “restablir els ponts, el diàleg i arribar a acords”. Ha reconegut que “els darrers mesos s’ha fet un intens treball per donar forma i contingut al nou conveni i els esforços han valgut molt la pena. Tots plegats hem demostrat que les persones, si volen, s’entenen” i ha expressat el seu convenciment que s’inicia una etapa molt positiva per al municipi.

El president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, ha demanat disculpes pels litigis i la confrontació promoguda per l’anterior govern de l’EMD. Ha assegurat que el nou govern ha iniciat el mandat amb la màxima predisposició i bona voluntat per arribar a acords amb l’Ajuntament, i ha recordat que una de les primeres decisions preses va ser la de paralitzar els contenciosos administratius i renovar el conveni entre l’EMD i l’Ajuntament.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha declarat que “aquest conveni entre és fruit del consens i la voluntat de col·laboració entre dues entitats locals. La suma d’esforços i la coordinació afavoreix l’autonomia funcional de l’EMD de l’Estartit i es tradueix en la prestació d’uns serveis de qualitat per a la ciutadania. Al capdavall, això és el més important: el benestar de les persones que hi viviu”.

I ha afegit que “tot plegat, en un el marc del Pla de Sostenibilitat Turística, que té com a objectiu consolidar l’estratègia de reposicionament sostenible de Torroella i l’Estartit com a destinació de qualitat, innovadora en el turisme de sol i platja i actiu, alhora que responsable amb el magnífic entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El projecte ha de contribuir a situar Torroella i l’Estartit com un referent internacional en sostenibilitat i medi ambient, preservar els recursos, generar noves oportunitats econòmiques i millorar la qualitat de vida de les persones”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -