13.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Begur destinarà 6 MEUR de fons Next Generation a 5 projectes de turisme, sostenibilitat, comerç i patrimoni

El consistori confia que dues línies d'actuació que falten per aprovar ho estiguin en breu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur preveu destinar 6 milions d’euros (MEUR) a cinc projectes relacionats amb el turisme, la sostenibilitat, el comerç i el patrimoni. Es tracta d’una línia d’ajuts provinents dels fons europeus Next Generation i que ja té tres de les cinc línies d’actuació aprovades. La més important és una inversió de 3 MEUR que es farà servir per convertir Begur en una destinació amb una mobilitat sostenible. En aquest sentit, es preveu la millora dels camins de ronda, la redacció dels projectes paisatgístics d’Aiguaviva, Aiguafreda i el camí de Sa Tuna. A més, també es contempla incorporar sensors i panells informatius sobre l’estat de les platges de la localitat.

A tot això cal sumar també l’increment de places d’aparcament i la connexió entre el nucli històric i les platges de Fornells i Aiguablava. Des de l’Ajuntament destaquen que aquest seguit d’accions tenen l’objectiu de “transformar una de les problemàtiques” que té actualment el municipi entorn de la mobilitat, derivada de la seva especial orografia. Per això, diuen, s’aposta per una mobilitat sostenible i una connectivitat millor. Està previst que el 25% del programa estigui desenvolupat a finals del 2024 i que s’acabi d’implantar a finals de 2026.

La segona línea ld’actuació que s’ha aprovat compta amb una inversión d’1,76 MEUR i vol combatre la contaminación lumínica, amb la instal·lació d’estacions elèctriques renovables que fomentin l’autoconsum. A banda, també contempla posar instal·lacions tèrmiques amb ús de biomassa.

Amb el que també podrá comptar l’Ajuntament de Begur és amb els 762.715 euros que s’han aprovat per tirar endavant un pla per incentivar l’activitat turística i comercial al poble. Es preveu que estigui acabat el 30 juny de 2024 i inclou inversions a la via pública, com la instal·lació d’un ascensor a l’aparcament del Sot d’en Ferrer, i la millora de l’ornamentació i el mobiliari urbà.

Pendents de dues ajudes més

Les dues ajudes que encara no s’han aprovat, però que l’Ajuntament confia que ho estiguin en breu, sumen 3,2 MEUR entre les dues. La més important és de 2,5 MEUR i està vinculada a la preservació del patrimoni històric de Begur, mentre que l’altra és de 700.000 euros i contempla la promoció del turisme esportiu a la localitat i la millora dels vestidors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -