13.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Diego Arroyo: “Molta gent de fora ve a participar al Trail Ardenya”

Aquest cap de setmana, Santa Cristina es prepara per celebrar una de les proves estrella que impulsa l’associació esportiva Matxacuca, la Trail Ardenya. Per parlar-nos d’aquesta edició d’enguany, al Supermatí de dilluns ens va visitar un dels membres de l’associació, Diego Arroyo.

Dissabte farà tretze anys que va començar la cursa, que consta de tres circuits diferents. Un de 10 km, l’altre de 23 km i la marató, que enguany s’escurça als 32 km. D’aquesta manera, va explicar Arroyo, es vol incentivar als esportistes que feien la mitja marató, però no s’atrevien amb la cursa més llarga, perquè provin aquest punt entremig.

La cursa més curta, Sprint Ardenya, és una activitat pensada per ser tant competitiva com popular. “Es pot fer caminant i amb família. També poden venir gossos, si van lligats”, va explicar Arroyo. La Mitja Ardenya, de 23 km, és més exigent, i finalment la novetat d’enguany, la Trail Ardenya, de 32 km.

Tots els circuits creuen el massís de l’Ardenya, però la de 22 i 32 km arriben a tocar a la Platja de Canyet, que forma part del municipi de Santa Cristina d’Aro i després es torna cap al municipi. “Ens agrada dir que és una cursa de mar i muntanya”. Arroyo també ens va explicar quins són els cims que tocaran dues les curses més llargues, entre ells el puig Matxacuca, que dona nom a l’associació.

Trail Ardenya es fa en una època on no hi ha moltes curses d’aquest estil, i això fa que tingui molt bona cabuda, va explicar Arroyo. Hi ha corredors estrangers, sobretot del Regne Unit i el Japó. També tenen corredors que han fet totes les edicions. Aquest any hi ha inscrits francesos i un alemany. “Sempre hi ha gent de fora”.

Fins avui a les 12 del vespre hi ha temps per inscriure’s als circuits, tot i que normalment, per la cursa de 10 km s’ofereixen inscripcions el mateix dissabte.

Com en totes les edicions, hi ha voluntaris presents per atendre qualsevol assitència. Enguany es parla d’una vuitantena de col·laboradors, que és la clau de cursa. “Tothom ve de forma altruista i a passar-ho bé”.

Per poder participar en la cursa de 22 i 23 km, cal anar ben preparat, va explicar Arroyo. És un terreny dur, bastant pedregós, i amb molt desnivell. “Sempre demanem que la gent vingui conscient que és una cursa exigent”.

Fins avui a l’última hora estan obertes les inscripcions clicant aquí.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios