21.5 C
Pals
Dissabte, 21 maig 2022
- Publicitat -

Torroella de Montgrí aprova els pressupostos municipals pel 2022

Són uns pressupostos aprovats amb el suport de l'equip de govern del municipi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple de Torroella de Montgrí va aprovar els pressupostos municipals pel 2022. Els pressupostos ascendeixen a 19.800.000 € i mantenen la línia dels dos exercicis anteriors. Des de l’ajuntament del municipi se segueix amb la contenció fiscal i la reducció de l’endeutament. A més des del consistori volen reactivar l’economia municipal post-covid i incrementar el benestar social dels seus ciutadans.

Es preveu en aquests pressupostos pel 2022 una important partida d’inversions, de 2,1 milions d’euros per a la millora de la via pública, d’equipaments i serveis. Els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor d’UPM i ERC, que formen part de l’equip de govern. Van votar en contra Junts, la CUP i Compromís, LEST i Ciutadans.

La visió del regidor d’hisenda

El regidor d’hisenda, Josep Martinoy, explica que aquests són uns pressupostos “equilibrats”. També afirma que es treballa des d’una visió global a la realitat municipal i pretén que siguin el motor de l’economia local. Recorda que estan marcats per l’escenari actual de pandèmia, i que molts sectors del texit econòmic i social locals són extremadament fràgils.

El regidor destaca que els nous comotes posen de relleu la bona salut de la hisenda municipal. Això es pot demostrar a través de l’assoliment del percentatge d’endeutament més baix dels darrers 20 anys. La previsió és que l’endeutament municipal al 2022 quedi reduit al 39,3%. Un any més s’aposta per no apujar els impostos i les taxes municipals, i manteir un ampli ventall de bonificacions i ajuts.

Els pressupostos

La partida més elevada són les inversions, am 950.000 €. Es volen finançar les primeres actuacions per exectuar el Pla de Sostenibilitat Turística que pretén fer grans canvis a les platges, la millora urbana de l’Estartit i una reforma al parc de la Pineda, entre d’altres. Una de les reformes destacades d’aquest Pla de Sostenibilitat és la reforma a la Plaça Jacques Costeau. L’Ajuntament també destinarà 150.000 € en participació ciutadana, 100.000 € en la millora en el servei de recollida i transport d’escombraries i 120.000 € en projecte d’urbanització i reparcel·lació de la urbanització de Griells.

Pel que fa a les despeses en béns i serveis corrents, els canvis substancials provenen pel canvi de gestió de diversos serveis, que e sprestaran a través de personal municipal o per serveis que ha passat a gestionar l’EMD. La resta de variacions són d’imports poc destacables. Per al 2022, a més, es transferiran 762.353,76 € del pressupost municipal a l’EMD de l’Estartit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Condemnat a 9 anys i mig de presó l’acusat de violar una amiga tornant de festa a Sant Feliu de Guíxols

L'Audiència no dona credibilitat al relat del processat, que va dir que havien mantingut relacions sexuals consentides
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -