23 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Torroella recicla més del 40% dels residus que genera

La recollida selectiva representa un 32%, un augment de tres punts si es compara amb l'any 2017 i quasi el doble comparat amb el 2014

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Torroella recicla més del 40% dels residus que genera
Loading
/

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit ha fet públiques les dades de reciclatge del municipi durant el 2018. L’últim any, es va arribar a reciclar el 43,67% dels residus generats, entre el que van aportar als contenidors de selectiva i a la deixalleria municipal. El nombre més gran prové de la recollida selectiva que des del 2014 ha passat del 17,65% fins al 32,40%.

En termes absoluts, durant el 2018 a Torroella de Montgrí el servei de recollida selectiva va recollir 8.748,99 tones, 121,16 més que l’any anterior. Malgrat aquest augment, cal remarcar que s’ha reduït la quantitat de rebuig (87,32 tones que han deixat d’anar a l’abocador) i ha augmentat en 208,48 tones la recollida selectiva.

L’alcalde del municipi, Josep Maria Rufí, ha destacat a Ràdio Capital que són xifres molt bones però que s’han de millorar.

Una millora que passa per les eines necessàries però també pel civisme dels ciutadans. Rufí ha destacat els serveis disponibles a Torroella i les campanyes de reciclatge que es fan al municipi. Això sí, ha destacat l’època d’estiu del municipi com un problema. Perquè dificulta els reptes marcats. Tot i això, espera assolir els reptes en els pròxims anys.

El 2018, l’eliminació del rebuig, el que es porta a l’abocador, ha tingut un cost per al municipi d’uns 544.000 euros. Cal tenir en compte que la taxa per accés a l’abocador s’incrementa anualment un 10%, per la qual cosa, a més reciclatge, menor serà el cost de gestió dels residus i menor serà l’import de la taxa a pagar. Aquest és un dels grans objectius que s’ha fixat l’Ajuntament en matèria de gestió de residus.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una nova avaria al camí de Castell d’Empordà de la Bisbal provoca una fuita d’aigua

Agbar apunta que es tracta d’una “fuita important”, però encara no saben quina és l’afectació que ha pogut tenir.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -