19.7 C
Pals
Dimarts, 28 setembre 2021
- Publicitat -

Begur protegeix l’espècie “Stachys maritima” de la platja del Racó

Aquesta és una planta en perill d'extinció, protegida per llei i que cada cop és més difícil de trobar al llarg de la Costa Brava

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Begur, des de l’Àrea de Medi Ambient, ha iniciat les tasques de protecció del sistema dunar a la platja del Racó, on hi creix l’espècie anomenada Stachys maritima. Actualment es troba en perill d’extinció i està protegida per llei (Decret 172/2008 de la Generalitat de Catalunya).

Es tracta d’una planta que creix a les dunes de la Península Ibèrica i que cada cop és més difícil de trobar al llarg de la Costa Brava i del territori peninsular. Una altra espècie que també és característica de la zona és la Polygonum robertii, que està en retrocés com a conseqüència de la transformació urbanística del litoral mediterrani.

Aquest projecte de protecció de les espècies consisteix en delimitar el sistema dunar per posar-lo en valor i col·locar cartells informatius sobre la biologia de les plantes. El missatge és ben clar: “es recorda des de Medi Ambient que queda totalment prohibit collir aquesta planta, i no es pot trepitjar la zona delimitada”.

Les espècies que habiten en aquestes dunes s’han d’adaptar a unes condicions extremes, ja que són zones d’elevada insolació a més de fort vent, salinitat de l’aigua, entre d’altres factors. L’impacte de l’home en aquestes zones és molt evident i, concretament, a la platja del Racó el sistema dunar se n’ha vist molt perjudicat perquè es troba a prop de l’accés a peu i de vehicles.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -