10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

El trajecte en tren a Barcelona des de l’Empordà serà gratuït a partir del setembre

Els trajectes des de les estacions de Flaçà o Caldes de Malavella fins a Barcelona, Girona, o qualsevol de les altres parades de la línia R11, seran totalment gratuïts entre setembre i desembre de 2022

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que el seu executiu bonificarà el 100% dels abonaments de Rodalies de Renfe. Així doncs, els trajectes des de les estacions de Flaçà o Caldes de Malavella fins a Barcelona, Girona, o qualsevol de les altres parades de la línia R11, seran totalment gratuïts.

La bonificació passarà així del 50% al 100% per a tots els abonaments de Rodalies i mitjana distància des de l’1 de setembre al 31 de desembre d’aquest any.

Una altra de les mesures que ha anunciat Pedro Sánchez és un impost a les grans empreses energètiques, en vigor entre els anys 2023 i 2024. L’executiu espera que recapti 2.000 milions d’euros, perquè “els beneficis no cauen del cel, sinó que surten de la butxaca dels ciutadans”. L’impost a les grans entitats financeres compensarà els seus beneficis per l’increment dels tipus d’interès, i serà “excepcional i temporal” durant dos anys. Segons Sánchez, permetrà recaptar 1.500 milions d’euros a l’any.

A més, Sánchez ha anunciat que desbloquejarà l”operació campament’ per a la construcció de fins a 12.000 habitatges a Madrid, un 60% de les quals seran públics, i continuarà atiant el pacte de rendes entre empresaris i sindicats.

Beca complementària de 100 euros al mes

Sánchez també ha anunciat que incrementarà els 2.134 milions d’euros que ja destina a beques. “Tots els estudiants de més de 16 anys que ja gaudeixen d’una beca rebran una beca complementària de 100 euros al mes”, que beneficiarà 1 milió de persones a l’Estat. Rebran aquesta beca entre setembre i desembre d’aquest any.

Un altre element és la incorporació al currículum educatiu d’infantil, primària i secundària d’un programa sobre programació i robòtica i la creació d’un nou marc regulador estatal sobre el personal d’extinció d’incendis “per ser més eficaços”. “El repte és sortir millor del que hem entrat en aquesta crisi”, ha dit Sánchez.

Sánchez també ha anunciat la creació d’un centre estatal de salut pública “per millorar la gestió d’emergències sanitàries”; que impulsarà una “nova i millorada PAC per impulsar el camp espanyol” així com l’impuls de la independència energètica amb una inversió de 1.000 milions d’euros per a la compra de plaques solars i vehicles elèctrics.

“Haurem d’adoptar mesures d’estalvi energètic”

El president espanyol ha recordat que fruit del tall del gas rus per la guerra l’Estat –com està fent Europa- haurà “d’adoptar mesures d’estalvi energètic”. “Haurem d’incrementar el teletreball, fomentar el transport públic, abaixar la calefacció o apujar la temperatura de l’aire condicionat”. “Podem fer-ho i ho farem”, ha sentenciat.

Assumeix el repte de la inflació

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert el debat de política general abordant el que considera que és el principal problema de la societat i l’economia espanyola, “la inflació”. Ha afirmat que és “plenament conscient de “les dificultats de la majoria de la gent” perquè “sé que el salari cada vegada dona per menys”, que “costa arribar a final de mes” i que “l’escalada de preus està fent més difícil fer el que abans ja era difícil”. “Sé que per culpa de la inflació molts ciutadans han de posposar projectes”, ha dit, i “me’n faig càrrec perquè portem anys de sacrificis”. “Comprenc l’enuig i la frustració, perquè també és el meu, i em faig càrrec en conseqüència de l’estat d’ànim de la gent”.

“El gran repte que avui té Espanya es diu inflació”, que quan és tan elevada com l’actual “és una malaltia greu” per a l’economia perquè “empobreix tothom” i “fa que cada vegada sigui més difícil arribar a final de mes”, ha dit.

Amb tot, Sánchez ha recordat que el seu govern ha actuat per corregir l’alça dels preus de l’electricitat i ha atribuït l’increment dels preus a la situació que ha generat la pandèmia i la guerra d’Ucraïna.

Malgrat aquest diagnòstic, ha promès que en aquest debat no parlarà del “passat”, sinó “del present i futur” i posarà sobre la taula les iniciatives del seu executiu per pal·liar els efectes de la inflació.

També ha rebutjat els missatges que envia la dreta, que com un “curander” i des dels mitjans afins, ha dit, apunta que la inflació és culpa del seu executiu.

“Els espanyols no volen sentir parlar del que va bé, sinó que ens centrem en el que està malament i expliquem les mesures que estem adoptant”, ha dit, però “estic convençut que quan s’esvaeixi la boira de la pandèmia i la guerra estarem en millors condicions”.

Argumenta l’increment de la despesa en defensa

Malgrat el xoc amb Podem de l’última setmana per l’increment de la despesa en defensa, Sánchez ha recordat que cal evitar deixar que a Ucraïna li passi el mateix que li va passar a Espanya quan les democràcies europees la van abandonar durant la Guerra Civil.

En aquest sentit, ha recordat que “la pau no ve sola”, sinó que cal “defensar-la” i cal evitar “l’equidistància” entre un país agressor com Rússia i l’agredit, Ucraïna. “Si tolerem el que li han fet a Ucraïna estarem a mercè que ens passi el mateix”, ha dit.

Ha recordat que “el preu” que Espanya ha de pagar per formar part de la defensa contra l’autoritarisme, és la “incertesa” i la “inflació”, però cal defensar “els drets humans i el progrés”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -