13.6 C
Pals
Dilluns, 28 novembre 2022
- Publicitat -

Tres anys dels horts comunitaris de les Arenes

Més de 100 persones van assistir a la jornada de portes obertes celebrades el dissabte passat on van poder visitar l'espai, esmorzar i fer jocs i tallers

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els horts comunitaris i ecològics de les Arenes han celebrat tres anys d’existència. Amb motiu d’aquest aniversari, el dissabte passat es va organitzar una jornada de portes obertes on hi van assistir més de 100 persones que van poder visitar l’espai municipal, esmorzar i fer activitats i tallers al llarg del matí.

El projecte d’horts va néixer de la demanda de la ciutadania durant l’elaboració del Pla Estratègic l’any 2013 i de les entitats a través de la Taula d’Habitatge. Actualment els horts s’han constituït com un espai de participació comunitària a Palafrugell que vol fomentar el lleure i les relacions intergeneracionals. Han esdevingut un punt de trobada, d’intercanvi, de cohesió social i d’aprenentatge mutu. A més, el consistori organitza xerrades i tallers per a les escoles amb la voluntat de potenciar el caràcter educatiu i lúdic dels horts. A més la producció d’aquests és ecològica i, per tant, respecten el medi ambient ja que reciclen la matèria orgànica per fer el compost i no es contamina el terreny.

Aquest espai d’horts comunitaris ecològics està pensat per l’autoconsum. En total hi ha 32 parcel·les de 75 m2 destinades a particulars i 4 parcel·les de 105m2 i 150 m2 per a entitats amb finalitats socials. Actualment, totes estan ocupades amb una concessió de 5 anys i les adjudicacions a particulars estan subjectes al pagament d’una taxa pública anual.

Les parcel·les estan situades al costat de la via verda Palafrugell – Palamós i disposen d’aigua per al reg, un magatzem per a les eines, lavabo adaptat i zona d’aparcament. Els horts tenen una tanca verda al voltant del recinte amb plantes aromàtiques i arbusts que priven que entrin els plaguicides i ofereix protecció i multiplicació de fauna auxiliar per controlar plagues, com insectes i altres animals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Avui hem parlat amb el director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -