25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Troben noves tombes de la primera edat del ferro i també d’època romana

Una de les tombes descobertes a Vilanera, a l'Escala presenta un conjunt funerari excepcional que inclou peces d’origen fenici arribades a través del comerç al segle VII aC

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La darrera campanya d’excavació a la zona de Vilanera, a l’Escala, s’ha tancat recentment amb noves troballes rellevants. S’han excavat noves tombes de la necròpolis d’incineració del bronze final i la primera edat del ferro, amb alguns exemples realment destacables pels seus valuosos conjunts funeraris. Alhora, també s’ha localitzat, per primera vegada en aquest sector, una tomba d’incineració d’època romana (segle II aC.), la qual cosa suposo una gran aportació a la recerca arqueològica de la zona.

Les tasques desenvolupades durant la campanya s’han centrat a ampliar la superfície explorada de la necròpolis d’incineració del bronze final i de la primera edat del ferro, amb l’excavació i documentació de diverses estructures funeràries. Les noves troballes d’aquesta campanya d’excavació a la necròpolis de Vilanera aporten una informació valuosa sobre els usos funeraris i les pràctiques comercials en aquesta zona durant diferents períodes històrics, així com sobre la vida i les relacions socials de les persones que hi habitaven. Les investigacions arqueològiques continuaran en aquest jaciment en el futur, per tal de seguir aportant informació i conèixer més sobre aquest lloc tan important en la història de la regió.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) ha estat molt implicat en aquesta campanya, a través de la seva seu d’Empúries, donant suport a les tasques d’excavació, així com a la conservació i documentació dels materials recuperat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -