21.4 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Així preveu invertir la Generalitat al Baix Empordà aquest 2023

L'ampliació del CAP de Palafrugell, la nova Escola Fanals a Castell-Platja d’Aro, la nova Escola Vall-Llobrega o la Reforma de l’Institut la Bisbal són només algunes de les inversions previstes a la comarca

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat ha presentat els pressupostos per aquest any 2023 on es preveu una inversió de 156,6 milions d’euros a la demarcació de Girona: 22,8 milions d’euros en transferències de capital (60,2% més que l’any 2022), 11,7 milions d’euros en romanents d’infraestructures i 122,1 milions d’euros d’inversió real directa (25,5% més que l’any 2022). Aquesta inversió suposa un increment del 40,4% respecte als darrers comptes aprovats per l’any 2022. En el comunicat emès per la Generalitat, els pressupostos també preveuen diverses actuacions a la comarca del Baix Empordà, del qual encara no se’n detalla l’import exacte.

La delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral Olivé, destaca que els pressupostos d’aquest any 2023 “permetran millorar la vida de la ciutadania catalana, i també la gironina”. “Aquests pressupostos han de permetre fer que les coses passin al territori, activant l’escut econòmic i social per pal·liar els efectes de la crisi energètica i la crisi d’Ucraïna i desplegant i accelerant la transició verda”, afegeix.

La inversió en educació

Cal destacar, en primer lloc, les inversions en l’àmbit educatiu. A les comarques gironines es projecta una inversió d’11,3 milions d’euros en educació i es preveu un increment del 7,5% de les dotacions al personal d’Educació, arribant a 11.072 persones a la vegueria.

Al Baix Empordà els pressupostos també resolen reivindicacions que fa temps que s’arrosseguen. Una d’elles és la nova construcció de l’Escola Fanals a Castell-Platja d’Aro, que encara té set barracons dins el seu centre. Una altra nova construcció que s’ha projectat en aquests pressupostos és la de l’Escola Vall-Llobrega. Aquest centre fa més de deu anys que reclama la construcció de la nova escola, i estava previst que s’iniciés la seva construcció l’any 2017. Tot i això, el curs 2022-2023 va començar amb els alumnes dins de mòduls prefabricats.

També es vol impulsar la reforma de l’Institut la Bisbal i fer algunes millores als centres educatius que van quedar afectats per la pedregada que va caure el passat mes d’agost a la Bisbal d’Empordà.

Millora de la xarxa de carreteres

Els pressupostos presentats per la Generalitat projecten també diverses actuacions i reformes a les carreteres de la comarca. La primera d’elles és la rehabilitació del pont de la carretera C-252 sobre el riu Ter, en el tram existent entre Ultramort i Verges. Aquesta és una infraestructura que ja s’ha reformat diverses vegades, l’últim cop va ser l’any passat.

També es faran obres de millora a la GI-634 entre Colomers i Verges i a la C-25 a Pont del Ter. Finalment, els pressupostos aposten per l’ampliació de dos ponts sobre el Ridaura, a la zona de Castell-Platja d’Aro.

Altres inversions destacades

Els pressupostos també destaquen altres inversions al Baix Empordà. La primera d’elles, en matèria de sanitat, és la licitació de les obres d’ampliació del CAP de Palafrugell, una obra que fa temps que s’està treballant per aconseguir.

En termes de restauració i recuperació del patrimoni, els pressupostos pel 2023 preveuen impulsar les obres de restauració de la muralla de la ciutat arqueològica i l’excavació arqueològica al jaciment d’Ullastret. També es preveuen subvencions en l’àmbit patrimonial a Sant Feliu de Guíxols en relació amb el Museu Carmen Tyssen

Finalment, per afavorir la gestió i el funcionament de les aigües residuals, es faran diverses accions de millora a la depuradora d’aigües residuals a Vall-Llobrega i també a la de Castell-Platja d’Aro.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -