18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

La Fira Nadalenca de Palamós lliura 12.000 euros a projectes adreçats a persones discapacitades psíquiques

Es va lliurar la recaptació a dos projectes diferents que lideren l'Associació Afatram i l'Associació Trampolí

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup teatral Els Cosinets van realitzar el lliurament de 12.000 euros, resultants de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades durant el mes de desembre passat. La intenció d’aquestes activitats és recaptar fons en benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Aquest acte va tenir lloc a les 19 h, al Mas del Vent, propietat del Grup Brugarol, vinculat a la plataforma cultural-social Focus Engelhorn, una de les principals entitats avaladores del projecte de la Fira Nadalenca. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, així com de bona part de les entitats, associacions, escoles i empreses de Palamós que col·laboren en l’organització de la tradicional Fira Nadalenca. 

Durant aquest acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació, amb l’import necessari per als respectius projectes. Concretament 6.000 euros a l’Associació Afatram; i uns altres 6.000 euros a l’Associació Trampolí. Aquesta aportació global de 12.000 euros, és el resultat de la totalitat de diners aconseguits en la darrera edició de la Fira (44ª) després de descomptar les despeses generades i també del romanent que es guarda per a l’edició del 2023. 

Destí solidari dels diners

El projecte de l’Associació AFATRAM es basa a promoure la socialització de les persones discapacitades usuàries de l’entitat, mitjançant la realització d’una activitat cultural, pedagògica i d’oci, vinculada a l’oferta que realitzen al territori els equipaments culturals del Museu de la Pesca i l’Espai del Peix.

L’activitat “Una mar de capacitats”, permet als usuaris/es tornar a socialitzar i participar activament d’espais i propostes que d’una altra manera els és més difícil d’experimentar i sentir. Les activitats i tallers s’adapten a les necessitats dels usuaris/es dels centres ocupacionals de Palafrugell i de Sant Feliu de Guíxols, i a través d’elles s’aconsegueix  transmetre hàbits saludables, tant en els diferents tipus d’oci, com en les seves activitats de la vida diària. 

Aquest projecte beneficia un total de 117 persones amb discapacitats, que durant l’any podran participar de les activitats que s’organitzen en els dos equipaments, cobrint el cost econòmic de compra de l’entrada així com el del transport.

El projecte de l’Associació TRAMPOLÍ va destinat a poder activar la formació necessària i adequada adreçada a les persones amb discapacitat psíquica per tal que puguin accedir al món laboral. Aquest projecte rep el nom “Escola – treball El Trampolí” i està obert a qualsevol persona discapacitada de la comarca. Per tal d’assolir-lo aquest es desenvolupa inicialment, en una fase de voluntariat, mitjançant la qual es proporciona un espai dedicat a conèixer la persona amb discapacitat, realitzant amb el referent del centre i la psicòloga, diferents dinàmiques de coneixement per crear vincle i per conèixer quines són les seves necessitats, il·lusions o capacitats.

Un cop finalitzada aquesta fase, s’inicia la de formació on es pot escollir una de les dues línies previstes. La primera és l’Escola-treball que permet formar-se per exercir com auxiliar d’atenció directa a persones amb discapacitat. L’altra línia de l’Escola-treball permet formar-se en tasques d’atenció al client. Aquesta línia de treball es portaria a terme en les botigues solidàries d’El Trampolí ubicades a La Bisbal d’Empordà o Torroella de Montgrí, i té com a objectiu la formació en comunicació, control d’estocs, col·locació de gènere i material, etc.

Per a fer possible aquest projecte, cal la contractació de professionals d’aquest àmbit, proporcionant la formació necessària. L’equip està format per un psicòleg, un treballador social i els educadors necessaris, el número dels quals depèn de l’activitat i del nombre d’usuaris que formen part de cada línia de formació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -