28.7 C
Pals
Dilluns, 15 agost 2022
- Publicitat -

Troben una nova espècie de bolet al Montgrí

El bolet té un barret en forma de con parabòlic de 5 a 15 centímetres de color marró clar. El seu peu és entre marró i gris

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els experts han trobat una nova espècie de bolet que es desconeixia fins al moment. L’han localitzat  a la Duna Continental del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Per això, li han posat el nom de Psathyrella montgriensis.

El descobriment l’ha fet l’Associació Micològica Joaquim Codina de Girona, que explica que es tracta d’una espècie adaptada a viure entre les molses sobre terra sorrenc com el de les platges o les dunes.

El bolet té un barret en forma de con parabòlic de 5 a 15 centímetres de color marró clar. El seu peu és entre marró i gris.

La nova espècie s’ha localitzat per primer cop a tot el món al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, en el marc d’un seguiment micològic que des del 2017 està duent a terme l’Associació Micològica Joaquim Codina de Girona per encàrrec del parc.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ho qualifica de “la troballa més excepcional dins d’aquest estudi, que s’allargarà fins al 2020, amb l’objectiu de detectar possibles espècies de fong adaptades a les condicions singulars de la duna, que facilitin l’ús d’indicadors”.

La troballa, publicada al Bulletin de l’Association des Mycologues Francophones de Belgique, no s’ha produït abans perquè l’espècie havia passat desapercebuda pel fet que únicament surt en condicions ambientals i èpoques molt concretes i en indrets molt singulars.

Aquest és el segon cop que l’Associació Micològica Joaquim Codina descriu una nova espècie de Psathyrella a Catalunya. L’any 2018 ja va publicar al mateix butlletí un article mitjançant el qual va descriure una altra nova espècie, Psathyrella codinae, en un àmbit urbà com és el Parc Nou d’Olot.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mishima i el primer amor al pati de l’escola

'L'aigua clara' de Mishima fent competència a l'aigua clara de Begur
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -