11.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Ui, ui, ui

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Ui, ui, ui
Loading
/

Amb aquesta expressió començava una sèrie d’entrevistes, a Ràdio Capital, a sis personatges empordanesos que un tal Virgili, o l’Esperit de l’Empordà feia tornar del més enllà. Una sèrie que tots desitgem que tinguin continuïtat en el temps.

Aquests sis programes han estat seleccionats per un reconeixement als Premis Rahola de la Comunicació Local. El jurat del Premis ha valorat que el projecte “recupera uns personatges referents i populars de la nostra terra i que té un gran plantejament de guió, un gran treball de locució i un gran treball sonor la darrere”.

Aquest dijous, 29 de febrer, a les 8 del vespre a l’Auditori de Girona es faran públics els noms dels projectes guanyadors.

Fa un parell de setmanes, el 16 de febrer, a Ca la Pruna de Pals, en el cicle de Xerrades organitzades per l’Associació Cultural de Pals, es va poder escoltar la ficció sonora dedicada a Pere Coll i Rigau, en “Pere de l’arròs”. A la presentació hi van ser el guionista i escriptor N’Adrià Pujol i el creador del projecte, En Miquel Curanta.

Un centenar de palsencs vam quedar atrapats en l’escolta de la ficció original de Ràdio Capital, i encara més sorpresos per l’audio que un familiar va aconseguir de l’autèntic Pere Coll i Rigau, que està enterrat al cementiri de Montjuïc, i no en el de Pals.

Amb sornegueria empordanesa, amb l’humor més fi i contestant diferents moments de la primera gravació, vam escoltar, tot astorats, l’esperit d’en Pere de l’arròs. Un esperit que es lamentava que si no plou aviat no es podrà sembrar l’arròs aquest any, i, pel que fa a la meva persona, de qui sorprenentment en sabia moltes coses, (fins i tot em va felicitar pels cinquanta anys de la meva ordenació sacerdotal!) va deixar anar un vers que us transcric, adreçat a tots els agnòstics: “si al cel vols anar / per l’església has de passar!”

Tot i els conflictes que hi sol haver entre els pobles més propers, va recordar que ell no tenia res en contra dels bacanards de Begur, que fins i tot ell estava casat amb una begurenca.

Entre un  esperit i l’altre hi havia opinions diverses; els qui érem presents a Ca la Pruna vam tornar a casa, després d’una copa de vi de les vinyes del Mas Geli, pensant en qui tenia raó. Potser un i altre.

Però, allò que podia haver estat un conflicte, es va resoldre des de la capacitat de la intel·ligència i el bon fer empordanès, amb un fort aplaudiment de tota la sala; i fins i tot amb la cessió del segon audio per ser emès per Ràdio Capital.

Ja sols falta que aquest dijous tingui el premi Rahola de La Comunicació Local.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios