Cua de votants al col·legi Pi Verd

A Palafrugell, un 47 per cent de les persones que estaven cridades a les urnes han participat al referèndum. El SÍ ha obtingut un suport majoritari, amb 6.250 vots. La jornada d’ahir es va desenvolupar sense incidències destacades, amb més afluència a primera hora del matí a uns col·legis electores que van poder tancar amb normalitat.

D’un cens de 14.468 persones, un total de 6.813 palafrugellencs van acudir a les urnes als diversos col·legis del municipi. D’aquests, 6.250 van votar que SÍ, un 91 per cent, mentre que el NO va recollir 437 suports. També es van emetre 87 vots en blanc i 50 de nuls. La població va viure aquest diumenge de referèndum amb normalitat, mercat setmanal inclòs. Els palafrugellencs es van aplegar a primera hora del matí als col·legis, seguint la convocatòria de les entitats sobiranistes. Al col·legi Pi Verd, per exemple, una xocolata desfeta i un croissant els ajudaven a passar l’estona prèvia. Els que s’hi havia aplegat des de les 5 de la matinada, ho feien amb la il·lusió d’una jornada tranquil·la i cívica.

Finalment, arribaren les urnes i els col·legis es van poder obrir, això sí, amb un algunes dificultats logístiques que a mesura que avançava l’inici de les votacions va acabar portant cap a un control del vot manual. Mentrestant, les imatges que arribaven d’altres indrets del país generaven inquietud i preocupació entre els votants. Però les cues de gent no cessaven. Cap al migdia, l’alcalde, Josep Piferrer, votava al col·legi  Pi Verd i destacava la participació i implicació dels vilatans.

A primera hora de la tarda, creixia el neguit per les informacions que arribaven sobre moviments de patrulles de la Guàrdia Civil a la comarca. Fins i tot, es preparaven estratègies sobre com caldria actuar en cas que arribessin les patrulles. La tarda, però, va anar caient sense veure cap patrulla de color verd. Els col·legis electorals tancaven amb puntualitat i un parell d’hores més tard es confirmaven els resultats definitius a la vila del peix fregit.