7.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Un de cada tres ingressos a l’hospital de Palamós és per coronavirus

En les darreres 3 setmanes, s'han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l'Hospital de Palamós

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquesta darrera setmana, s’han realitzat un 50% més de testos COVID al Baix Empordà i han augmentat un 15% els resultats positius. Per tant, la situació a la comunitat no millora i l’SSIBE preveu un increment del nombre d’ingressos hospitalaris de pacients amb COVID19 i un increment del nombre de pacients ingressats amb COVID19 greus.

En les darreres 3 setmanes, s’han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l’Hospital de Palamós. D’aquests, un 30% son per COVID19.

No es fan intervencions quirúrgiques amb ingrés, i per això el nivell d’ocupació a l’hospital i Palamós Gent Gran s’ha reduït. “Aquesta reducció permet afrontar les properes setmanes amb una millor situació als nostres centres”, asseguren des de l’SSIBE.

Actualment hi ha 26 pacients ingressats amb COVID19 a l’Hospital de Palamós i 11 a Palamós Gent Gran.

El quiròfan funciona només per a urgències i neoplàsies i un o dos quiròfans per a intervencions que no requereixen ingrés hospitalari. No es programen cirurgies amb ingrés fins que la ocupació a l’hospital ho permeti. Es continua amb la restricció de visites als pacients ingressats.

Actualment hi ha 15 professionals positius de COVID19, disminuint notablement en relació a la setmana passada.

Aquesta setmana l’atenció primària ha començat la realització dels test PCR automostra del professorat i personal que treballa en escoles i instituts del Baix Empordà, més de 2000. També està coordinant des del mes d’octubre del 2020 la realització d’aquests testos a residents i professionals de les residències de gent gran de la comarca.

El 12 de gener es va iniciar la vacunació contra la COVID-19 als professionals de SSIBE i en el decurs de la setmana s’ha vacunat 820 professionals, que suposa el 54% del personal.

La vacuna és per a tots els treballadors i s’ha establert un ordre de vacunació en funció de l’exposició a COVID-19: primer els professionals de Palamós Gent Gran, després professionals amb risc més alt d’exposició a COVID-19 (urgències, plantes d’hospitalització), després professionals que treballen en àmbits on té més risc el pacient i així fins a la totalitat dels treballadors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -