8.8 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Denunciat un home a Palamós per recol·lectar corall sense autorització

Es van comissar 22,880 kg de Corall Vermell (Coralliurum rubrum), juntament amb els estris per realitzar la pesca i es va precintar l'embarcació

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Medi Ambient de Girona, van denunciar administrativament el passat 15 de desembre a Palamós, un home per recol·lectar corall vermell sense tenir autorització per realitzar aquesta pràctica.

Els fets es van iniciar arran d’un vídeo que va rebre la Unitat de Medi Ambient, on es podia veure a una persona que mostrava el contingut de tres capses de cartró plenes de corall vermell. Arran de la investigació van identificar l’autor, el qual va manifestar als agents que el corall  l’havia capturat ell mateix en el seu temps lliure, durant  quinze anys,  i que encara el tenia, tot i que des de feia dos anys que ja no feia aquesta pràctica.

La Unitat Regional de Medi Ambient, va comprovar que la persona tenia emmagatzemades tres caixes plenes de corall amb un pes total va ser de  22,880 kg.

Així mateix, els agents van fer una inspecció de l’embarcació, amb la que es feia la pesca,  i van comissar tots els estris que es feien servir per fer la recol·lecció de corall. L’embarcació va quedar immobilitzada i precintada. També van comprovar que la persona no disposava de cap autorització per practicar el marisqueig ni la recollida de corall.

Cal recordar que la pesca del Corall vermell actualment està totalment prohibida mitjançant l’ Ordre ARP/59/2017 que estableix una moratòria de 10 anys per a la pesca de Corall a les aigües interiors de Catalunya.

La persona, a qui no li consten antecedents, ha estat denunciada davant el Servei Territorial de Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -