10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

Es prohibirà a partir de l’abril capturar corall vermell durant dos anys

El Govern espanyol ha tret un decret que prohibeix també retenir a bord, transbordar, desembarcar, transferir o emmagatzemar corall vermell del Mediterrani. A la Costa Catalana es troba, principalment, en la zona de la Costa Brava entre el Cap de Begur i el Nord del Cap de Creus.

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Els casos disminueixen i tampoc augmenten les morts de coronavirus al Baix Empordà

La rebaixa de 6 persones positives en coronavirus al Baix Empordà d'aquest diumenge mostra un breu descens de la COVID-19 a la comarca baix empordanesa, les víctimes no han augmentat després de dies fent-ho

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

[VÍDEO] L’emocionant arribada a casa després de rebre l’alta pel coronavirus

Aquests dies també hi ha petites alegries. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha publicat a les...
Temps de lectura: 2 minuts

El Govern espanyol prepara un decret per prohibir a partir de l’abril i durant almenys dos anys capturar, retenir a bord, transbordar, desembarcar, transferir o emmagatzemar corall vermell del Mediterrani, segons informa Eldiario.es. Segons el projecte d’ordre que preparava el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, fins el 2017, les extraccions declarades de corall vermell han estat de 33 tones a l’any durant 25 anys. S’utilitz com a peça de joieria i també per l’homeopatia, ja que l’hi atribueixen propietats curatives. A més a més d’això, i tal i com alerta l’informe, l’escalfament global i el canvi climàtic ja han provcoat que sigui un dels afectats per “les mortaldats massives registrades a la Mediterrània durant els últims 15 anys.”

Les poblacions de corall vermell a la Costa Catalana es troben principalment en la zona de la Costa Brava entre el Cap de Begur i el Nord del Cap de Creus. I el novembre passat, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ja va aprovar l’ordre ministerial que limitava la pesca de corall vermell a l’Estat, de manera que a partir d’aquell moment a Catalunya només es podien pescar 25 kg anuals de corall a mínim 50 metres de profunditat. Amb el blindatge d’Àrees Marines Protegides de l’any 2000 ha aconseguit que les colònies d’aquest animal clau “s’hagin recuperat parcialment, assolint nivells similars als de la dècada dels 80 a Catalunya”. Però tot i així, hi ha moltes zones no protegides.

De fet, L’Associació Amics de les illes Formigues ja va organitzar una conferència titulada “El Corall vermell de la mediterrània està en perill. Què pots fer per protegir-lo?” el juliol passat.

És important mantenir el corall vermell perquè serveix com a hàbitat, protecció i àrea d’alimentació de moltes espècies. Ara, els pescadors autoritzats, segons detalla l’informe, tenen problemes per trobar branques de corall per sobre de 7 milímetres, que és la talla mínima legal.

.

 

Últimes notícies

Palafrugell també permetrà la visita del “Ratolinet Pérez” i “L’angelet de les dents” durant el coronavirus

El consistori ha seguit el BAN publicat per l'Ajuntament de Begur aquest cap de setmana per permetre l'entrada del ratolí Pérez i l'angelet de les dents durant el coronavirus al Baix Empordà

Augmenta el nombre de voluntaris a les Associacions de Protecció Civil Gironines pel coronavirus al Baix Empordà

La crisi actual impulsa molt ciutadans a realitzar tasques d’ajut als municipis

Corçà obliga a portar mascaretes i guants a l’interior dels comerços

L'ajuntament municipal farà arribar mascaretes i guants als seus ciutadans i comerços per tal d'evitar la propagació del coronavirus a la zona

Cel variable amb més núvols al final del dia

Inici de setmana amb cel variable i temperatura màxima lleugerament més baixa. Demà ens creuen intervals de núvols i de cares a dimecres i la resta de setmana torna a dominar el sol.

Altres notícies