19.7 C
Pals
Dimarts, 28 setembre 2021
- Publicitat -

Classe de biologia: què és el corall vermell?

Què els hauria de passar a les persones que compren joies amb corall vermell?

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Avui comencem amb un classe de biologia. Siusplau, no apagueu la ràdio perquè és important. Va, comença la classe. El corall vermell “Corallium rubrum” és un animal del grup dels Antozous, que són els animals en forma de planta.

Una branca de corall està formada per molts animals, molts pòlips, que conformen la colònia. Les branques són de color vermell. La seva mida màxima és de 50 centímetres.

Les poblacions de corall vermell a la Costa Catalana es troben principalment en la zona de la Costa Brava entre el Cap de Begur i el Nord del Cap de Creus.

En l’actualitat, les colònies de corall vermell es troben pràcticament destruïdes i en total regressió per la gran explotació a la que han estat sotmeses. Es pesca per fer-ne joies. A la joieria Nicol’s, a la seva web, presentaven l’any passat la “colección más veraniega, esa que te apetece llevar en todos los planes. Esta creada en coral y oro amarillo. Como cada coral es único, cada pieza es única también, lo cual la convierte en una colección super personal y exclusiva”. Tan exclusives que les arracades i els collars valen 800 euros cadascun.

A Catalunya, no es pot pescar corall vermell a les aigües interiors. Però la pesca marítima és competència del govern central. Ara, Mariano Rajoy, o algun subordinat, permetrà que es pugui pescar des de Begur fins Arenys.

Conclusió: les persones que compreu joies fetes amb corall vermell us mereixeríeu que un extraterrestre envaeixi casa vostra i es faci una arracada amb els vostres ulls i una polsera feta amb els retalls de les vostres ungles.

- Publicitat -
Article anteriorCel serè
Article següentSupermatí – 26/04/2018
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -