Un divendres ple d’activitats que dóna el tret de sortida a un cap de setmana frenètic

La Fundació Josep Pla de Palafrugell organitza una visita guiada a l’exposició “Mig Europa cau”

A les 19h de la tarda hi haurà la visita guiada a l’exposició comissariada per l’investigador, Francesc Montero, “Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra”

L’exposició se centra en les impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra, vinculant-les a un nivell més general, com és l’impacte que la Gran Guerra va tenir a la Catalunya neutral en l’àmbit cultural, social i també econòmic; i com el seu record va afectar l’evolució política i cultural en les dècades posteriors.

Analitza no només l’empremta de la Primera Guerra Mundial en l’obra i la biografia de Josep Pla, sinó també l’anàlisi del conflicte sobre el context baix-empordanès, a les comarques gironines i a Barcelona, escenaris en els quals Pla va viure el conflicte.

L’anxova, producte típic de l’Escala, esdevé la gran protagonista durant 15 dies, amb propostes originals i variades perquè pugueu gaudir de totes les seves vessants

Des d’avui divendres i fins a l’01 d’octubre a l’Escala es rep homenatge a aquest producte tan tradicional com és l’anxova. Una jornada gastronòmica que comença amb la Ruta de la Tapa de l’Anxova, una ruta de tapes amb el pro00ducte més característic de l’Escala, on cinquanta locals del municipi ofereixen la seva tapa elaborada especialment per l’ocasió.

La ruta tindrà lloc fins a l’01 d’octubre que serà quan es celebra la Festa de l’Anxova, que serà l’encarregada de clausurar aquests dies festius i de reconeixement a aquest producte local.

Pirates i corsaris arriben a les Illes Medes per atracar els seus vaixells al port de l’Estartit i passar-hi uns dies per gaudir amb els seus habitants i visitants

La Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes,  que es celebra des d’avui divendres i fins al diumenge 24, vol rememorar aquells temps difícils amb un toc de màgia i fantasia. D’aquesta manera l’Estartit s’omple de festa amb desenes de propostes.

Avui divendres, de 17h a 21h podreu gaudir del mercat artesà que hi haurà a la Plaça de l’Església, al carrer Víctor Concas i a la Plaça Doctor Fleming i Passeig Marítim com també de l’exposició: Pirates al còmic. A més a més, a les 21h de la nit, a la platgeta del port de l’Estartit hi haurà el desembarcament dels pirates que a un quart d’onze de la nit, oferiran el pregó a la Plaça de l’Esglèsia per inaugurar aquesta jornada festiva, i per avisar a la població de l’Estartit, que ja han arribat.

La recerca i el patrimoni etnològic vist des de la vesant audiovisual de la Mostra Internacional del Cinema Etnogràfic

Un any més arriba la Mostra de Cinema Etnogràfic, que aquest any arriba a la setena edició, on es podran veure produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic.

En aquest cas, la mostra arriba a Sant Feliu de Guíxols a l’edifici del Tinglado del port de Sant Feliu i avui divendres hi haurà la primera sessió on es passarà l’audiovisual: “El Tren de Sant Feliu”. Aquesta sessió va dedicada al tren perquè la seva entrada en funcionament va suposar donar sortida a mercaderies d’unes poblacions que a finals del s. XIX van passar de petits pobles a ciutats industrials. Filmacions de cinc cineastes locals evocaran les vivències dels viatges d’una línia desmantellada el 1969.

Una activitat de la Xarxa de Centres que pertanyen a l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, a la que hi és també el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

Torna la prèvia del Festival de Jazz Costa Brava a Palafrugell amb una actuació de luxe

L’Off Festival Jazz Costa Brava és la prèvia del Festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell on es pot gaudir d’un grapat de concerts als bars i restaurants de la població, durant els tres caps de setmana anteriors al festival que es celebra del 12 al 15 d’octubre.

Avui a la nit és el torn de JAÇ Friends, on el grup format per Jordi Garcia, David Mauricio, Jordi Morell i Ferran Riembau, oferiran un concert de luxe al Frankfurt Grettel de Can Mario a dos quarts de deu de la nit.

Torna la Festa Major de Vallobrega. Un cap de setmana ple d’activitats per celebrar aquests dies festius, tant per grans com per petits

Des d’avui i fins Diumenge Vallobrega celebra la seva Festa Major. Avui a les 20h es dóna el tret de sortida a aquests dies, amb el Pregó de la Festa Major que acabarà amb una cercavila que portarà als assistents fins al recinte firal on hi haurà la Nit Jove, que a les onze de la nit, els grups Festucs i l’Orquestra Maribel, seran els encarregats d’animar la nit amb la seva música.