20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

Un estudi sobre la tranformació de Platja d’Aro, Premi de recerca local Jordi Comas

En l’acte de proclamació, divendres 18 de novembre,  també es va anunciar la creació en la propera edició d’una nova modalitat per al millor de Treball de Recerca de Batxillerat dedicat a un tema vinculat al municipi, i obert a qualsevol estudiant de Catalunya

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte d’investigació, El naixement de Platja d’Aro. El mar s’empassa al castell, presentada per l’historiador i geògraf Albert López i Tauler, ha estat guardonat amb l’11è Premi Jordi de Recerca Local Jordi Comas 2022, que concedeix anualment l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’estudi en format de llibre un cop desenvolupat completament.

En l’acte de proclamació, divendres 18 de novembre,  també es va anunciar la creació en la propera edició d’una nova modalitat per al millor de Treball de Recerca de Batxillerat dedicat a un tema vinculat al municipi, i obert a qualsevol estudiant de Catalunya.

L’estudi guardonat se centrarà en la transformació del municipi entre els anys 20 i 70 del segle passat, i de com va evolucionar el projecte inicial d’aquella ciutat-jardí arran de mar davant la pressió urbanística, social i econòmica del boom turístic en el marc global del desarrollismofranquista; i de com van desembocar, fins i tot, en el canvi de capitalitat del municipi l’any 1962, de Castell d’Aro a Platja d’Aro. El jurat l’han format el regidor de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament, Josep Amat; el director de la Fundació Jordi Comas, Martí Sabrià; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart i l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles. El guardons adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en homenatge a l’empresari de l’hoteleria i la restauració, també vinculat a múltiples entitats turístiques i econòmiques, i amb l’administració pública.

El Premi de Recerca Local està impulsat per l’Ajuntament, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas Matamala, i el suport de la Diputació de Girona, i guardona cada any un projecte inèdit d’investigació per esdevenir, un cop desenvolupat, en un treball més extens sobre el municipi en qualsevol àmbit.

Els projectes reconeguts anteriorment

La nova proposta pren el relleu a Casinos i societats d’ajuda al vell Platja d’Aro, del Centre l’Avenir Fanalenc (2021). Anteriorment -excepte el 2016 declarat desert- havien estat guardonats La fauna de la Vall del Ridaura, del Grup Natura Sterna (2020); Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro, d’Alfons Tauler (2019); El comerç… de la sorra de Carles Torrent sobre l’evolució del sector al municipi; i El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolucióde J. Víctor Gay Frías i Carlus Gay i Puigbert (2018 ex aequo).
Prèviament, i també publicats, havien estat premiats: Radio Mi Amigo, de Joan Perich i Romero (2017) sobre la instal·lació a Platja d’Aro d’una de les emissores pirates més importants d’Europa; Abans que tot canviés. Les activitats tradicionals a la Vall d’Aro abans de l’arribada del turisme de masses de Jaume Badia i Matas (2015); S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro, de José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo (2014); La comunitat rural de la Vall d’Aro al segle XV, de Xavier Marcó i Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro 1936-1937, de Jordi Bohigas (2013 ex aequo); i Nit d’Aro. 60 anys de discoteques i sales de festa a Platja d’Aro, de Xavier Castillón (2012).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -