Un home de 45 anys pateix una parada cardiorespiratòria a la Travessia de Sant Feliu

Pedro Ruiz Claveria
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts

Ahir va tenir lloc la 44a edició de la Travessia de Sant Feliu de Guíxols, organitzada pel Club Aquàtic Xaloc. Mentre s’estava realitzant la prova, alguns participants es van adonar que un home estava inconscient a l’aigua. Aleshores, una llanxa de la Creu Roja el va recollir i el va dur fins a la platja gran de la localitat ganxona, on van dur a terme tasques de reanimació. A la platja també van arribar dues unitats terrestres i un helicòpter. Finalment, es van endur a l’home en helicòpter a l’hospital Josep Trueta de Girona. El pacient, de 45 anys, es troba estable, segons apunten des del Club Aquàtic Xaloc. La Creu Roja informava a través del seu compte de Twitter que havien revertit l’aturada cardíaca:

Pel que fa a la prova, a dos quarts d’onze del matí es va produir la travessia de Sant Feliu, que és la més llarga, i consta d’un recorregut d’uns 1.100 metres. La sortida era a la Cala de Port Salvi. 388 participants van creuar la línia de meta. Les places d’inscripció eren limitades a 400 participants. El guanyador va ser Roger Rabassa (Centre Natació Mataró), amb un temps de 12 minuts i 47 segons. En segona posició va arribar Ricard Pujol, del Club Triatló Blanes, que va fer un registre de 13:43. Va completar el podi Eric Pujol, del Club Natació Calella, a 21 segons del segon classificat.

A dos quarts de dotze va arrencar la Travessia de l’Espigó, un recorregut d’un total de 400 metres. La sortida es va produir a la Platja de Sant Feliu de Guíxols, al costat de l’antiga discoteca Palm Beach. També es va limitar la participació a 150 nadadors. 68 van ser els que van arribar a meta, ja que en aquest cas no es van esgotar les places d’inscripció, com sí que va passar amb la Travessia de Sant Feliu. Es va endur la victòria Juan Manuel Sánchez (CNC Cornellà), que va baixar del llindar de 6 minuts, amb un temps de 5 minuts i 59 segons. La segona posició va ser per a Iván Jiménez, del Club Natació Vic, que va arribar a 15 segons de Sánchez. El tercer classificat va ser Martí Ramos, que va aturar el crono en 6:34. La primera fèmina va ser Judit Aragón (Club Natació Vic), que va arribar sisena de la general i va fer un registre de 6:48.