9.3 C
Pals
Dilluns, 26 febrer 2024
- Publicitat -

Un jutjat ordena paralitzar les obres al Puig Montcal de Begur

Des de l'Ajuntament paralitzaran cautelarment les obres a l'espera de la sentència definitiva, i han presentat un recurs d'apel·lació d'aquesta interlocutòria.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona ha ordenat la paralització de les obres de construcció de l’Avinguda Puig Montcal número 27 a Begur i ha suspès l’eficàcia de la llicència d’obres concedida per l’Ajuntament de Begur. Així ho han informat en un comunicat SOS Aiguafreda, Salvem la Costa de Begur, Ecologistes en Acció de Catalunya i la Federació SOS Costa Brava. Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava, ha explicat a Ràdio Capital que estan “molt satisfets”.

Tot i així, Maite Selva, l’Alcaldessa de Begur, ha dit que no és una sentència, sinó una interlocutòria de mesures cautelars. Tot i així, faran la paralització cautelar de les obres a l’espera de la sentència definitiva, i per part de l’Ajuntament han presentat un recurs d’apel·lació d’aquesta interlocutòria.

Aquestes obres de construcció d’un habitatge unifamiliar aïllat a la part més alta del vessant del Puig de Montcal han sigut molt polèmiques, i han estat en el punt de mira de les entitats ecologistes des del 2019, que sempre havien defensat que la part superior del vessant de Montcal estava inclòs a l’EIN Muntanyes de Begur, tenia especials valors naturals i presentava hàbitats d’interès comunitari prioritari que exigien la seva preservació.

Les obres consistien en un habitatge unifamiliar de 2 plantes i planta soterrani, amb un volum independent de garatge i amb piscina que es situen en uns terrenys amb gran desnivell de fins a 18’4m dins la parcel·la. Terrenys amb cobertura boscosa, pendents superiors al 20% i amb gran visibilitat.

Les entitats van fer diverses accions per aconseguir aturar les obres, però l’Ajuntament va desestimar el recurs de reposició, la petició de paralització de les obres i va confirmar la llicència d’obres atorgada l’abril del 2020.

Per això, aquest mes de Març de 2021 la Federació Ecologistes en Acció de Catalunya va interposar un recurs contenciós administratiu impugnant la llicència d’obres i va sol·licitar al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona l’adopció de mesures cautelars, la suspensió de l’eficàcia de la llicència i la paralització de les obres.

Ara, el jutjat ha donat la raó a Ecologistes en Acció pel què fa a aturar les obres d’edificació i a considerar que en aquest cas l’interès superior a protegir és el medi ambient, tot acordant suspendre l’eficàcia de la llicència d’obres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un “mobile world” a l’Empordà

Avui comença a Barcelona la divuitena edició del Mobile World Congress, un esdeveniment especial que aplega més de 2.000...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -