Una Mirada Interior a la Gastronomia Marroquina amb Veus Expertes
La cuina marroquina és molt més que couscous i tahina: és una explosió de sabors, colors i històries. En aquesta entrevista, quatre veus expertes ens acosten a la riquesa d’aquesta tradició culinària i a la seva reinterpretació en terres catalanes.
Sabors Mediterranis amb Identitat Pròpia
Omar Bidaoui Belhaj assenyala les connexions entre la cuina marroquina i la dieta mediterrània: una presència destacada de verdures, peix i carn. Tot i aquestes similituds, cada regió del Marroc aporta matisos particulars mitjançant ingredients i tècniques pròpies.
Espècies i Singularitats Regionals
Per a Yahya Jamali Bidaoui, la clau està en les espècies. A diferència de les elaboracions més suaus típiques de Catalunya, al Marroc les espècies són essencials per construir sabors profunds i complexos. Aquesta essència es manifesta en detalls com l’ús de ceba caramel·litzada en certes zones, que dona als plats una personalitat inconfusible.
Tradició i Innovació als Fogons
Un altre punt destacat de la conversa gira entorn de l’ús d’estris tradicionals. Eduard Prats Planagumà i Omar Bidaoui Belhaj parlen de la ceràmica de La Bisbal, comparant-la amb altres materials utilitzats habitualment a la cuina. Aquesta elecció no només influeix en el gust del plat, sinó també en la seva presentació i textura.