La fesomia de Palafrugell entre la plaça Europa i plaça Josep Pallach, la rotonda que dona pas a l’autovia de Calella, haurà canviat notablement abans de Setmana Santa. La construcció d’un nou supermercat Lidl està comportant també una reordenació dels espais. La darrera junta de govern local va ratificar, amb alguns retocs, el permís per a la construcció del supermercat Lidl i d’un aparcament d’unes 130 places.

L’establiment tindrà una superfície de poc més de 5.200 metres quadrats. Estarà situat entre la plaça Europa, al final del carrer Barris i Buixó, el carrer Josep Vergés i Matas, que és el que baixa des de les comissaries dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, i la plaça Josep Pallach, que és la rotonda que enllaça amb l’Autovia del Mar. El cost va a càrrec totalment del promotor i el projecte aprovat també comporta espais per a usos públics. Concretament, es reordena un ampli espai a l’altra banda del carrer Josep Vergés i Matas, al xamfrà amb l’autovia, on l’Ajuntament obté una zona d’equipaments que es destinarà a atendre demandes futures, en funció de les necessitats del municipi. Ho ha explicat a Ràdio Capital el regidor d’Urbanisme, Lluís Ros.

En aquest sector, el promotor manté una part edificable, amb una capacitat màxima de dos edificis amb alçada de tres plantes com a molt. Alhora, d’acord amb els darrers retocs aprovats en junta de govern local, s’hi construeix una illa verda per facilitar la transició entre l’autovia de Calella i els carrers que van cap a l’interior de la vila.

Les obres que afecten al trànsit estan pràcticament enllestides. La nova vorera del carrer Josep Vergés i Matas ja està formigonada i només manca la pavimentació, mentre que al carrer falta la capa de rodament i acabar les zones verdes. Pel que fa al supermercat i als aparcaments, es preveu que estiguin enllestits per Setmana Santa o poc després.