9 C
Pals
Divendres, 28 Febrer 2020

Un nou supermercat i reordenació d’espais a la zona de la plaça Europa de Palafrugell

El més llegit

Farmàcies del Baix Empordà es queden sense mascaretes per por al coronavirus

La majoria de les farmàcies que hem contactat, en total 24, han afirmat que s’han esgotat les mascaretes. Hem...

El ple de Palafrugell aprova que no es pugui fumar a la platja

Així s’ha votat en el ple municipal d’avui amb 12 vots a favor i 8 abstencions. Ja s’ha fet l’aprovació inicial.

Simple Minds, Ben Harper, Albert Pla o Dàmaris Gelabert, nous noms del Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada ha anunciat aquest dijous al matí els darrers noms del cartell de la seva 58a edició

Bell-lloch insinua que “influeix el color del partit que governa” en les ajudes de Costes pel Gloria

Diu que estan "indignats i descol·locats" amb l'ajut, a parer seu, "insuficient" de 250.000 euros, i que en canvi "altres municipis (en referència a Platja d'Aro) tinguin un ajut d'un milió"

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

La fesomia de Palafrugell entre la plaça Europa i plaça Josep Pallach, la rotonda que dona pas a l’autovia de Calella, haurà canviat notablement abans de Setmana Santa. La construcció d’un nou supermercat Lidl està comportant també una reordenació dels espais. La darrera junta de govern local va ratificar, amb alguns retocs, el permís per a la construcció del supermercat Lidl i d’un aparcament d’unes 130 places.

L’establiment tindrà una superfície de poc més de 5.200 metres quadrats. Estarà situat entre la plaça Europa, al final del carrer Barris i Buixó, el carrer Josep Vergés i Matas, que és el que baixa des de les comissaries dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, i la plaça Josep Pallach, que és la rotonda que enllaça amb l’Autovia del Mar. El cost va a càrrec totalment del promotor i el projecte aprovat també comporta espais per a usos públics. Concretament, es reordena un ampli espai a l’altra banda del carrer Josep Vergés i Matas, al xamfrà amb l’autovia, on l’Ajuntament obté una zona d’equipaments que es destinarà a atendre demandes futures, en funció de les necessitats del municipi. Ho ha explicat a Ràdio Capital el regidor d’Urbanisme, Lluís Ros.

En aquest sector, el promotor manté una part edificable, amb una capacitat màxima de dos edificis amb alçada de tres plantes com a molt. Alhora, d’acord amb els darrers retocs aprovats en junta de govern local, s’hi construeix una illa verda per facilitar la transició entre l’autovia de Calella i els carrers que van cap a l’interior de la vila.

Les obres que afecten al trànsit estan pràcticament enllestides. La nova vorera del carrer Josep Vergés i Matas ja està formigonada i només manca la pavimentació, mentre que al carrer falta la capa de rodament i acabar les zones verdes. Pel que fa al supermercat i als aparcaments, es preveu que estiguin enllestits per Setmana Santa o poc després.

 

Últimes notícies

El Mercat diari de Palafrugell aposta per eliminar el plàstic

El Mercat diari de Palafrugell ha pres la iniciativa d'avançar-se a la normativa de prohibició d'envasos i bosses de...

La població estrangera al Baix Empordà creix un 2,6% el 2019

En total, el conjunt de la població estrangera representa el 19,61% dels habitants a la comarca

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Supermatí 27 febrer 2020

Escolta l'informatiu d'aquest dijous

En marxa el projecte per arranjar la sorra de les platges després de les destrosses del temporal Gloria

El temporal Gloria a principis del 2019 va deixar grans destrosses a les platges de Catalunya, entre elles les de Sant Feliu de Guíxols, que es van veure afectades per una gran quantitat de brutícia, dunes desfetes i la sorra desnivellada. Ara ja s’han iniciat les obres per posar-ho tot en ordre.

Més notícies