23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Un “respir” per les vinyes empordaneses davant la sequera a Catalunya

Els agricultors confien en mantenir nivells d'altres anys tot i la manca d'aigua a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els productors de la DO Empordà, Poma de Girona i Fesols de Santa Pau estan “preocupats” per la sequera que viu Catalunya, tot i que la pluja que ha caigut en els últims dies els ha donat un bri d’esperança a les produccions. El president de la Comissió Tècnica del Consell Regulador de la DO Empordà, Antoni Roig, assegura a l’ACN que l’aigua ha arribat en “un moment clau” perquè és quan les vinyes floreixen. L’arribada de l’aigua en aquest moment permet que la planta pugui créixer i això dona “un respir” als productors de vi.

Roig creu que si es repeteix més episodis de pluja com el que s’ha produït els últims dies ajudarà a tenir una “producció similar a l’habitual” de raïm. De fet, el president de la comissió tècnica ha recordat que en els últims anys ja han viscut pluges abundants combinades amb episodis de sequera, tot i que feia temps que no era un escenari “tan dramàtic”. Tot i així, Roig recorda que “encara falta molt d’estiu” i és difícil preveure si hi haurà el mateix nivell o no de raïm que en altres veremes.

Quant al vi, Antoni Roig no creu que el volum de producció de raïm tingui un impacte en el preu del vi, segons informa l’ACN. De fet, el president de la Comissió Tècnica del Consell Regulador de la DO Empordà ha apuntat que els últims canvis en el preu han estat motivats per l’augment dels productes com ara les ampolles, les etiquetes o les caixes de cartró. “A curt termini, les modificacions de producció no són significatives pel preu”, ha explicat Roig.

Pel que fa als productors de Poma de Girona, arriben amb els deures fets i no preveuen que hi hagi una alteració en la recol·lecta de fruita d’aquest any. El president de la IGP, Jaume Armengol, ha recordat que el 2008 hi va haver un altre episodi de sequera que va portar als productors a iniciar un procés d’adaptació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -