10.1 C
Pals
Dimecres, 1 Abril 2020

Una empresa de Fontanilles crea el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit

Ho ha fet juntament amb una empresa de Les Preses (La Garrotxa), i s'han inspirat en el Calvados, un prestigiosa beguda DO de la Normandia

El més llegit

Més de 150 casos i 9 morts per coronavirus al Baix Empordà

Els casos de coronavirus al Baix Empordà augmenten lleument fins a superar els 150 positius, també es suma una novena persona que ha mort a causa de la COVID-19

Nova víctima per coronavirus a Palafrugell Gent Gran eleva a 8 els morts al Baix Empordà amb COVID-19

És la vuitena víctima de coronavirus al Baix Empordà des de que es va començar el recompte per part dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà de la pandèmia del coronavirus

Detenen dues persones per entrar en un habitatge a Aigua Xèlida, Tamariu

Els fets van passar aquest diumenge a la zona residencial d'Aigua Xèlida a Tamariu, els denunciats també tenen un càrrec per trencar el confinament, i un d'ells per conduir sense permís de ciclomotor

Tanquen tots els consultoris locals del Baix Empordà per la crisi del coronavirus

El Sistema de Salut Integrat del Baix Empordà aplica canvi d'horaris a partir d'aquest dimecres, 1 d'abril, que afecta als consultoris i centres d'atenció primària. 
Temps de lectura: 2 minuts

L’empresa especialista en pomes Mooma, de Fontanilles, ha creat conjuntament amb l’empresa Spritis&Plus (La Garrotxa) el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit, que han batejat com a Spirit de poma Mooma. La diferència principal respecte a altres licors d’aquest tipus és el doble envelliment que se li aplica a través de dues barriques de roure blanc americà amb rom i vins Sherry (Jerez). Les pomes que s’utilitzen són cultivades a l’Empordà. El director del Mooma, Llorenç Frigola, ha definit el producte com a “singular, únic i especial”, i ha destacat la importància de tenir ganes de fer coses.

Aquesta nova beguda està inspirada en el Calvados, de denominació d’origen de la Normandia que es fabrica des del segle XVI amb pomes autòctones d’aquesta regió del nord de França. Entre el director tècnic d’Spiritis & Plus, Juan Alberto Álbarez i el director del Mooma, Llorenç Frigola, han explicat tot el procés, que ha passat les fases de selecció, fermentació, destil·lació i envelliment. En aquest aiguardent de poma se li suma una etapa d’elaboració més de les que es realitzen habitualment. L’envelliment en botes de roure per un espai de temps permet als destil·lats arrodonir les seves característiques i els seus atributs a l’hora de ser degustat. A través d’una destil·lació tradicional i discontinua (doble destil·lació) s’obtenen els millors compostos aromàtics, als quals s’utilitza alambí de coure connectat al coll de cigne. L’Spirit de poma Mooma té un grau alcohòlic del 40% i té un aspecte de tons groguencs.

No és la primera vegada que Mooma treu suc a la poma, i de fet de cara l’any que ve volen treure un vermut de sidra i s’estan plantejant algun producte relacionat amb l’arròs. Amb aquest últim producte que han tret, actualment estan en fase de distribució i contacte amb els restaurants.

Quin gust té?

Segons els seus impulsors, l’Spirit de poma Mooma «deixa tota la sensació i el plaer d’aquests aromes, omplint per complet el paladar amb una sensació de viscositat i dolçor que recorda la poma, la fusta ben transformada en l’envelliment i tot l’art de la paciència, la dedicació i l’experiència dels seus creadors». La seva aroma és «molt equilibrada mitjançant les pomes dolces amb un lleuger toc de panses, fruits secs i regust de fusta i, la sensació en empassar, és de dolçor amb un retrogust de fruites i roure».

Sobre Mooma

Mooma està encapçalada per la tercera generació de la família que es dedica al cultiu de pomes a l’Empordà. El 2016, després de quatre anys de recerca, van començar a comercialitzar Mooma (Montgrí + Poma), la primera sidra catalana. Es tracta d’una beguda fresca, completament natural, de circuit curt, baixa en alcohol i saludable que s’elabora seguint un procés acurat de selecció de pomes, barreja segons les característiques, maceració, premsa i fermentació. Mooma, que compta amb una sidreria-restaurant a Palau-sator (Baix Empordà), també elabora sucs monovarietals de poma de quatre tipus diferents (Gala, Pink Rosée, Fuji i Granny Smith), vinagre de sidra, i compota, confitura i deshidratats de poma.

Últimes notícies

Troye Sivan estrena ‘Take yourself home’

El cantant i actor Troye Sivan ha compartit una nova cançó des del confinament. Es tracta de ‘Take yourself home’, que ve acompanyada d’un líric vídeo dirigit per Lanning Sally. Aquesta és la primera cançó en solitari de l’australià-sud-africà des de la publicació de “Bloom” el 2018. L’any passat el vam escoltar col·laborant amb Allie…

Quins comerços estan oberts i tenen servei a domicili al Baix Empordà?

Prop de mig miler d'establiments tenen la persiana aixecada, i una bona part d'aquests negocis estan relacionats amb l'alimentació

Es recupera el Consell Municipal d’Esclanyà

L'Ajuntament de Begur ha recuperat el Consell Municipal d'Esclanyà i convida els veïns i veïnes a formar-ne part per constituir-lo properament. Aquest òrgan consultiu...

El coronavirus ha impactat un 11% en les residències, segons la directora de Dependència del SSIBE

Núria Comas, directora de Dependència del Servei de Salut Integrats de Baix Empordà ha estat entrevistada aquest matí al Supermatí per fer un repàs...

Hotels i càmpings de Begur faran un descompte del 50% als sanitaris quan s’acabi el confinament

Han llençat una promoció que sota el nom “ARA VOSALTRES CUIDEU DE NOSALTRES, BEN AVIAT NOSALTRES CUIDAREM DE VOSALTRES”

Altres notícies