10.1 C
Pals
Dimarts, 7 juliol 2020

Una empresa de Fontanilles crea el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit

Ho ha fet juntament amb una empresa de Les Preses (La Garrotxa), i s'han inspirat en el Calvados, un prestigiosa beguda DO de la Normandia

El més llegit

Troben un home mort surant a la cala del Cau de Palafrugell

L'home tindria uns setanta anys, encara no estaria identificat però tindria clars signes d'ofegament després de trobar el cos surant a l'aigua del mar

L’Hospital de Palamós dona d’alta a l’últim pacient Covid

Ja no queda cap pacient COVID positiu ingressat ni a l'Hospital ni a cap residència del Baix Empordà

Palamós instal·la el primer parc infantil adaptat a la diversitat funcional

La zona infantil situada a l’inici del passeig del mar disposa d’un nou joc adaptat a cadires de rodes que ha permès també la ubicació d’un nou terra anti-impacte que reforça la seguretat del parc infantil

Impulsen un nou Club de Feina a Mont-Ras per afavorir la inserció laboral

Un servei d’assessorament i orientació, on les persones que busquen feina o volen millorar-la, troben el suport tècnic i els recursos materials necessaris per tal d’encarar aquest procés i millorar les seves competències

L’empresa especialista en pomes Mooma, de Fontanilles, ha creat conjuntament amb l’empresa Spritis&Plus (La Garrotxa) el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit, que han batejat com a Spirit de poma Mooma. La diferència principal respecte a altres licors d’aquest tipus és el doble envelliment que se li aplica a través de dues barriques de roure blanc americà amb rom i vins Sherry (Jerez). Les pomes que s’utilitzen són cultivades a l’Empordà. El director del Mooma, Llorenç Frigola, ha definit el producte com a “singular, únic i especial”, i ha destacat la importància de tenir ganes de fer coses.

Aquesta nova beguda està inspirada en el Calvados, de denominació d’origen de la Normandia que es fabrica des del segle XVI amb pomes autòctones d’aquesta regió del nord de França. Entre el director tècnic d’Spiritis & Plus, Juan Alberto Álbarez i el director del Mooma, Llorenç Frigola, han explicat tot el procés, que ha passat les fases de selecció, fermentació, destil·lació i envelliment. En aquest aiguardent de poma se li suma una etapa d’elaboració més de les que es realitzen habitualment. L’envelliment en botes de roure per un espai de temps permet als destil·lats arrodonir les seves característiques i els seus atributs a l’hora de ser degustat. A través d’una destil·lació tradicional i discontinua (doble destil·lació) s’obtenen els millors compostos aromàtics, als quals s’utilitza alambí de coure connectat al coll de cigne. L’Spirit de poma Mooma té un grau alcohòlic del 40% i té un aspecte de tons groguencs.

No és la primera vegada que Mooma treu suc a la poma, i de fet de cara l’any que ve volen treure un vermut de sidra i s’estan plantejant algun producte relacionat amb l’arròs. Amb aquest últim producte que han tret, actualment estan en fase de distribució i contacte amb els restaurants.

Quin gust té?

Segons els seus impulsors, l’Spirit de poma Mooma «deixa tota la sensació i el plaer d’aquests aromes, omplint per complet el paladar amb una sensació de viscositat i dolçor que recorda la poma, la fusta ben transformada en l’envelliment i tot l’art de la paciència, la dedicació i l’experiència dels seus creadors». La seva aroma és «molt equilibrada mitjançant les pomes dolces amb un lleuger toc de panses, fruits secs i regust de fusta i, la sensació en empassar, és de dolçor amb un retrogust de fruites i roure».

Sobre Mooma

Mooma està encapçalada per la tercera generació de la família que es dedica al cultiu de pomes a l’Empordà. El 2016, després de quatre anys de recerca, van començar a comercialitzar Mooma (Montgrí + Poma), la primera sidra catalana. Es tracta d’una beguda fresca, completament natural, de circuit curt, baixa en alcohol i saludable que s’elabora seguint un procés acurat de selecció de pomes, barreja segons les característiques, maceració, premsa i fermentació. Mooma, que compta amb una sidreria-restaurant a Palau-sator (Baix Empordà), també elabora sucs monovarietals de poma de quatre tipus diferents (Gala, Pink Rosée, Fuji i Granny Smith), vinagre de sidra, i compota, confitura i deshidratats de poma.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La platja Gran de l’Estartit renova el certificat Q de Qualitat Turística

La platja Gran de l'Estartit ha revalidat la Q de Qualitat Turística, un prestigios distintiu que concedeix el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) i que acredita la qualitat del servei de les instal·lacions i la seva gestió. Es va aconseguir per primera vegada el 2010 i des d'aleshores s'ha renovat cada any.

Kasabian anuncia que el seu cantant Tom Meighan deixa el grup

Tom Meighan el cantant i líder de Kasabian ha anunciat que abandona el grup per problemes personals. A través d’un missatge a les xarxes socials, s’explica que Meighan ha renunciat a Kasabian de mutu acord. Tom està vivint amb alguns problemes personals que li estan afectant al seu comportament des de fa un temps i…

Els casals municipals d’estiu a Sant Feliu comencen a funcionar amb mesures excepcionals

Tret de sortida de l’activitat dels casals municipals d’estiu a Sant Feliu de Guíxols. L'estiu d'aquest 2020 el casalet, el casal d’esports i el casal de proximitat, que segueixen un funcionament completament nou (adaptat al context d’emergència sanitària pel coronavirus), han començat dilluns 6 de juliol.

Mor el llegendari compositor Ennio Morricone

El món de la música i del cinema està de dol amb la mort del gran Ennio Morricone als 91 anys a causa d’unes complicacions arran d’una caiguda que va patir. El compositor italià és autor de més de 500 bandes sonores com ‘La mort tenia un preu’, ‘El bo el lleig i el dolent’,…

El Departament d’Agricultura presenta un espot publicitari de promoció de les activitats marítimes durant la temporada turística

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha presentat aquest matí, al Far de Sant Sebastià, una campanya digital per a promoure les activitats nàutiques durant la temporada turística, que s’emmarca en la campanya per incentivar el turisme de proximitat “Catalunya és casa teva”. 

Altres notícies