5.5 C
Pals
Dilluns, 20 Gener 2020

Una empresa de Fontanilles crea el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit

Ho ha fet juntament amb una empresa de Les Preses (La Garrotxa), i s'han inspirat en el Calvados, un prestigiosa beguda DO de la Normandia

El més llegit

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.

L’empresa especialista en pomes Mooma, de Fontanilles, ha creat conjuntament amb l’empresa Spritis&Plus (La Garrotxa) el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit, que han batejat com a Spirit de poma Mooma. La diferència principal respecte a altres licors d’aquest tipus és el doble envelliment que se li aplica a través de dues barriques de roure blanc americà amb rom i vins Sherry (Jerez). Les pomes que s’utilitzen són cultivades a l’Empordà. El director del Mooma, Llorenç Frigola, ha definit el producte com a “singular, únic i especial”, i ha destacat la importància de tenir ganes de fer coses.

Aquesta nova beguda està inspirada en el Calvados, de denominació d’origen de la Normandia que es fabrica des del segle XVI amb pomes autòctones d’aquesta regió del nord de França. Entre el director tècnic d’Spiritis & Plus, Juan Alberto Álbarez i el director del Mooma, Llorenç Frigola, han explicat tot el procés, que ha passat les fases de selecció, fermentació, destil·lació i envelliment. En aquest aiguardent de poma se li suma una etapa d’elaboració més de les que es realitzen habitualment. L’envelliment en botes de roure per un espai de temps permet als destil·lats arrodonir les seves característiques i els seus atributs a l’hora de ser degustat. A través d’una destil·lació tradicional i discontinua (doble destil·lació) s’obtenen els millors compostos aromàtics, als quals s’utilitza alambí de coure connectat al coll de cigne. L’Spirit de poma Mooma té un grau alcohòlic del 40% i té un aspecte de tons groguencs.

No és la primera vegada que Mooma treu suc a la poma, i de fet de cara l’any que ve volen treure un vermut de sidra i s’estan plantejant algun producte relacionat amb l’arròs. Amb aquest últim producte que han tret, actualment estan en fase de distribució i contacte amb els restaurants.

Quin gust té?

Segons els seus impulsors, l’Spirit de poma Mooma «deixa tota la sensació i el plaer d’aquests aromes, omplint per complet el paladar amb una sensació de viscositat i dolçor que recorda la poma, la fusta ben transformada en l’envelliment i tot l’art de la paciència, la dedicació i l’experiència dels seus creadors». La seva aroma és «molt equilibrada mitjançant les pomes dolces amb un lleuger toc de panses, fruits secs i regust de fusta i, la sensació en empassar, és de dolçor amb un retrogust de fruites i roure».

Sobre Mooma

Mooma està encapçalada per la tercera generació de la família que es dedica al cultiu de pomes a l’Empordà. El 2016, després de quatre anys de recerca, van començar a comercialitzar Mooma (Montgrí + Poma), la primera sidra catalana. Es tracta d’una beguda fresca, completament natural, de circuit curt, baixa en alcohol i saludable que s’elabora seguint un procés acurat de selecció de pomes, barreja segons les característiques, maceració, premsa i fermentació. Mooma, que compta amb una sidreria-restaurant a Palau-sator (Baix Empordà), també elabora sucs monovarietals de poma de quatre tipus diferents (Gala, Pink Rosée, Fuji i Granny Smith), vinagre de sidra, i compota, confitura i deshidratats de poma.

Últimes notícies

VÍDEOS: La neu arriba al Baix Empordà amb talls viaris i incidències pel temporal

Han tancat trams del Camí de Ronda, accesos al Passeig Marítim de diverses localitats i recomanen prudència i precaució

Cinc Minuts Més – 20 gener 2020: Analisi de ‘De veritat’ de Blaumut

Avui hem analitzat la lletra del nou èxit dels Blaumut 'De veritat'.

Èxta6 presenten “Darrere la mirada”

Èxta6, després de presentar-nos el seu primer disc ple d’intencions “Viure Ràpid” el passat 2017, torna el 31 gener amb “Darrere la Mirada“. Un disc fresc i festiu, ple d’energia i bones vibracions. Amb aquest segon disc no han volgut trencar ni amb el so, ni amb el concepte, ni amb l’estil. És una evolució…

My Chemical Romance estrenen nova música

My Chemical Romance continuen motivant als seus seguidors amb totes les publicacions que fan a les xarxes i la darrera ha alegrat a un bon grapat, ja que el grup de Gerard Way ha mostrat un vídeo d’uns 30 segons on sona una melodia instrumental, que podria ser el fragment d’una nova cançó del grup.…

Roger Margarit torna amb “Blau” i estrena ‘El teu dibuix’

El cantautor Roger Margarit ha tornat i ho ha fet amb l’anunci d’un nou disc “Blau” que arribarà el 31 de gener i que el presenta amb ‘El teu dibuix‘, ja disponible en streaming i amb un videoclip que pots veure a Youtube. Sobre el disc, Margarit explica que és un treball conceptual sorgit dels…

Més notícies