7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

21 propostes, a votació final als Pressupostos Participatius 2020 de Calonge

Les persones empadronades al municipi i majors de 16 anys podran escollir un projecte fins al 31 de desembre per valor de 75.000 euros

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
21 propostes, a votació final als Pressupostos Participatius 2020 de Calonge
Loading
/

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja ha obert el període per votar el projecte que es realitzarà amb els 75.000 euros que es destinen als Pressupostos Participatius del 2020. El termini es va habilitar ahir mateix i s’exhaurirà el proper 31 de desembre. La participació és oberta a tots els ciutadans i ciutadanes empadronades al municipi calongí i que siguin majors de 16 anys. En total, hi ha 21 iniciatives obertes a votació, després d’haver fet una selecció entre les 257 que va rebre el consistori en la primera fase d’aquests Pressupostos.

Aquestes 257 suggerències suposen un increment del 143% en relació als anteriors Pressupostos Participatius. Es van registrar entre el 5 d’agost i el 30 de setembre. La campanya es va allargar en comparació a altres edicions i es va intensificar amb la presència dels impulsors del consistori als mercats setmanals de Calonge i Sant Antoni.

El vot es pot registrat a través del web participa.calonge.cat o també a les seus de l’Oficina d’Atenció Ciutadana que hi ha tant a Calonge com a Sant Antoni. El regidor de Participació Ciutadana, Esports i Joventut, Salvador Miquel, ha assegurat que també portaran les urnes al mercat setmanal per tal de “treballar amb la intenció de mantenir l’increment de participació”:

Quines són les 21 propostes?

Una bona part de les iniciatives que es poden votar tenen a veure amb la via pública, la planificació territorial i l’ordenament urbanístic del municipi, com l’adaptació del poble per facilitar la integració de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista, l’harmonització de la jardineria i decoració de la façana mar de Torre Valentina amb el passeig Josep Mundet, l’ampliació i millora de marquesines de parades de bus, l’asfaltatge de carrers, la potenciació dels serveis oferts a les platges i passeig Josep Mundet, semàfors amb polsador i limitadors de velocitat a escoles i punts conflictius, millora de la il·luminació, potenciació de la senyalització a Río de Oro, més adaptació de voreres i passos de vianants per a persones amb mobilitat reduïda o retolar un circuit medieval per a la vila.

Altres estan vinculades al foment de l’ecologisme, com pot ser l’enjardinament i conversió en esbarjo d’un solar del carrer Empordanet, instal·lació de punts de càrrega de vehicles elèctrics, zones de pícnic o la implementació d’horts urbans i plaques solars.

També n’hi ha en matèria esportiva, com la creació d’una xarxa de carril bici i cicloturisme més àmplia i més espais esportius i parcs infantils i de salut. Pel que fa a les mascotes, també hi ha una iniciativa que promou fer parcs i pipicans per a gossos.

Finalment, altres fan referència a canviar o bé potenciar la mirada històrica, a través d’una reivindicació de major paritat amb la ‘feminització’ de noms de carrers o la restauració d’elements patrimonials de Calonge i Sant Antoni.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les empreses que conformaran el parc eòlic marí experimental de Roses confien que estigui operatiu el 2026

Els enginyers alerten que els inversors poden perdre l'interès en aquesta tecnologia si la posada en marxa es retarda.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -