10.8 C
Pals
Diumenge, 15 Desembre 2019

Una lectura transformadora

El més llegit

Arrels taverna fa la millor tapa de Palamós, segons una votació popular

La tapa guanyadora ha estat la de "Sardina al Toc de Menta" que va aconseguir la major part dels vots populars aportats durant la campanya realitzada el mes d'octubre passat

Palamós reobrirà l’aparador de la Gavina per fer promoció

Serviran per poder promocionar serveis o activitats que gestionen des de diverses àrees

Imputat un home que punxava rodes de diversos vehicles a Palafrugell

Els fets han succeït al carrer Àngel Guimerà de Palafrugell quan uns veïns han alertat la policia per la presència d'una persona punxant rodes de vehicles

Accident de trànsit frontal a Gualta amb dos cotxes i un camió implicats

Accident frontal entre dos vehicles i un camió aquest dimecres a la tarda a la localitat de Gualta, al kilòmetre 2,3 de la carretera GI-643

Una de les lectures que us recomano és una lectura transformadora, necessitada d’implementació. Hi han textos nascuts amb tota la intencionalitat per canviar les coses, capaços de condensar conceptes i sintetitzar grans treballs en poques frases. Són textos però que necessiten d’un suport posterior, d’una implementació real, tot i que la seva naturalesa apunta que així hauria de ser.

Estic parlant de la convenció sobre els drets de les persones discapacitades de nacions unides, un text que és d’aplicació directe a Espanya des de fa més de 10 anys, tot i que encara es troba necessitada d’una empenta.

La Convenció implica un canvi de mirada en el món de la discapacitat, la qual s’ha enfocat tradicionalment des d’un punt de vista medic o assistencial. Ara l’enfoc és sobre drets, en concret sobre drets humans.

Ser usuari d’una cadira de rodes pot ser un fet discapacitat, sobretot si tot són escales. Construint rampes fem que una cadira de rodes sigui un element menys discapacitant. Les barreres que poden trobar-se en la societat no només són arquitectòniques, també existeixen en el moment de trobar un lloc de treball, un lloc per viure, una escola o centres d’educació, pràctica de l’esport, en la participació política tan per escollir com ser escollits…

La convenció dels drets de les persones amb discapacitat s’inspira en uns principis que són la millor lectura que us puc recomanar, atès que representen un canvi en la qualitat de vida de moltes persones.

Els principis de la convenció són:
a) El respecte de la dignitat inherent, l’autonomia individual, inclosa la llibertat de prendre les pròpies decisions, i la independència de les persones.
b) La no-discriminació.
c) La participació i la inclusió plenes i efectives a la societat.
d) El respecte per la diferència i l’acceptació de les persones amb discapacitat com a part de la diversitat i la condició humanes.
e) La igualtat d’oportunitats.
f) L’accessibilitat.
g) La igualtat entre l’home i la dona.
h) El respecte a l’evolució de les facultats dels nens i les nenes amb discapacitat i al seu dret a preservar la seva identitat.

Últimes notícies

Factoria Musical – 15 desembre 2019

Arriba una nova edició de Factoria Musical amb l'Àlex Mata.

L’Espai Ter presenta la programació pel primer semestre del 2020

La dona del 600, Cinco Horas con Mario o les Macedònia. Te n'expliquem tots els detalls d'aquests espectacles i molts més.

La Generalitat premia Forallac per la Cuita als Forns de Rajoler

Aquesta activitat vol recuperar i posar en valor la important tradició terrissaire i de fabricació de rajols de la zona

Primera Llista – 14 desembre 2019

Descobreix les 40 cançons del moment a la Primera Llista de Ràdio Capital.

Tones and I fa història al Regne Unit amb ‘Dance Monkey’

Tones and I ha fet història aquesta setmana al Regne Unit després de sumar 11 setmanes de lideratge amb ‘Dance Monkey’, una fita que la situa com la cantant femenina amb més setmanes al primer lloc de la llista britànica, superant a Whitney Houston i Rihanna. La cantant australiana ha vist que ni les potents…

Més notícies