16 C
Pals
Dissabte, 5 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Així serà la tardor cultural al Baix Empordà

L'agenda de teatre, música i concursos del Baix Empordà: totes les propostes amb totes les mesures de seguretat

Temps de lectura: 5 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Així serà la tardor cultural al Baix Empordà
Loading
/

Quan la tardor arriba sempre ve amb teatres, concerts i exposicions que ens fan els dies més acollidors. Després de la pandèmia, aquesta és una temporada especial i el Baix Empordà arriba ple de propostes.

Auditori Teatre Espai Ter

L’Espai Ter s’ha estrenat fa poc. El seu director, Antoni Roviras, va remarcar al Supermatí de Ràdio Capital les mesures de seguretat que segueixen i la reducció dels aforaments al 35% per seguir els protocols de seguretat.

Aquesta temporada, la programació és extensa, i les entrades aniran sortint a la venda progressivament. Tot i així, de moment, segons Roviras ja han tingut “molt bona resposta, amb moltes ganes de tornada”.

Alguns dels espectacles programats ofereixen les últimes entrades, com el concert de presentació del nou disc de Pau Vallvé a les comarques gironines – 3 d’octubre-;  les dues funcions de l’obra teatral Els Brugarol -11 d’octubre-; l’òpera Madama Buterffly, de la Camareta Lírica de España -5 de desembre-, i les obres de Temporada Alta que es programen a l’equipament,  Eva contra Eva  -31 d’octubre- i T’estimo si has begut -20 de novembre-. Aquestes obres de teatre són les catalanes, però també compten amb programació de l’Estat.

La programació inclou també l’espectacle de dansa: Fígaro, Barbero de Sevilla, de la Compañía Ibérica de Danza de Madrid -17 d’octubre-; el concert de Koko Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo del Black Music Festival -21 de novembre- , l’espectacle de circ familiar Express de la companyia internacional Faltan 7 -7 novembre- i l’espectacle per a nadons de la companyia Musinfant Riu primavera riu, que s’ha posat a la venda avui mateix i que tindrà lloc el 27 de desembre, dins la programació de Nadal.

Museu de la Mediterrània

El Museu de la Mediterrània oferirà una activitat gratuïta especial per a les Jornades Europees del Patrimoni, el proper 10 d’octubre. Aquesta vegada ens proposen despertar el patrimoni i mirar-lo amb visió 3D. Només cal un mòbil i curiositat. Descobrireu les darreres tècniques de digitalització i aplicacions per a crear models en 3D i compartir-los. 

D’altra banda, també estan oferint una exposició temporal fins el 12 d’octubre. L’exposició fotogràfica “Pure” de el fotògraf Nacho Rivera ens qüestiona sobre la felicitat. A partir de la cita d’Eric Hoffer: “la recerca de la felicitat és un dels orígens de la infelicitat” i de la seva experiència vital, Rivera es qüestiona sobre el progrès, la revolució digital, les xarxes socials. A través de “Pure” l’artista reflexiona sobre la manera de viure en les societats modernes, mitjançant el retrat de persones que gestionen la seva existència a un altre ritme.

Una altra exposició temporal, fins el 19 d’octubre, és “El món com a meditació”, on l’artista Maria Mercader presenta un conjunt de peces a través de les quals ens convida a entrar en el seu univers plàstic. En totes aquestes pintures, properes a l’abstracció, en les quals predominen els blaus i els daurats, l’artista explora i treballa la seva part més interna, més nuclear, partint sempre de la interrogació sobre l’essència comuna en totes les coses: la gènesi, la vida i l’esdevenir. 

Teatre de Palafrugell

El Teatre de Palafrugell acull moltes coses aquesta tardor: El Festival de Jazz i el Temporada Alta. El Festival de Jazz serà del 8 al 12 d’octubre. Hi haurà el concert de Quartet Minvant, de Myriam Swanson-Magnolia, de Gili-Romaní Hot Jazz Cats. També el concert de Roberto Fontseca 3T o de l’Amadeu Casas Trio, entre d’altres.

Del Temporada Alta 2020, el Teatre de Palafrugell acollirà l’obra de teatre “Els brugarol” (16 d’octubre), i també “La gavina” (13 de novembre), una obra sobre la mort, l’estimar i el teatre.

Fundació Josep Pla

La Fundació Josep Pla també farà activitats gratuïts en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni. D’una banda, l’activitat familiar “Els Contes de la maleta de can Font”, a càrrec de Meritxell Yanes. El 10 d’octubre també hi haurà portes obertes i una visita guiada: “Josep Pla. La diabòlica il·lusió d’escriure”. Serà gratuïta igual que la Ruta Josep Pla a Ullastret.

A banda d’això, també podeu visitar l’Exposició Temporal de fotografia dins el marc de la XI Biennal de Fotografia Xavier Miserachs (de l’1 d’agost al 11 d’octubre), que es podrà visitar fins al 2 de maig de 2021. L’exposició “Josep Pla vist per Eugeni Forcano” mostra una selecció de l’extens reportatge que el fotògraf, Eugeni Forcano (Canet de Mar, 1926-2018), va fer de Josep Pla l’any 1967, en motiu de la celebració del setantè aniversari de l’escriptor. El reportatge fou un encàrrec de la Revista Destino de la qual, ambdós, fotògraf i escriptor, eren col·laboradors habituals i es va publicar en el número 1545 del 18 de març de 1967.

Museu de la Pesca

El Museu de la Pesca de Palamós acaba d’estrenar un audioguia gratuïta per a tot el públic que visiti la llotja del peix. Es tracta de la primera de Catalunya que es farà en una llotja del peix i que explicarà el seu funcionament en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

D’altra banda, també segueixen exposant l’exposició artística “Mar blanco”, guanyadora de la Convocatòria 2019 d’Exposicions Artístiques Temporals del Museu de la Pesca, fins al 2 de febrer 2020. Es tracta de l’artista rus contemporani Dimitry Romanov, instal·lat a Platja d’Aro des del 2014. L’apropament amb el mar i la natura li provoquen canvi en la seva visió del tractament de la seva obra, portant-la a terrenys amb aires mediterranis. Els seus primers treballs a Catalunya són per a propietats particulars de la Costa Brava. 

La Gorga de Palamós

La Gorga de Palamós té una agenda de tardor molt plena: el 2 d’octubre acullen l’espectacle de dansa teatral “Printemps”, que narra la trobada entre dos personatges estranys que es mouen cercant el sentit de la vida i la humanitat. Un altre espectacle de dansa és “In the same ship”, que us transportarà a un món de ciència ficció.

El 9 d’octubre, la tragicomèdia “Homenaje”: segons diu la sinopsi, Homenaje és aquest moment en què algú es para i ja no hi ha marxa enrere. Homenaje és una tragicomèdia que viatja de l’amor a la mort. Homenaje és una dolça ferida que qüestiona el públic i el situa com a possible víctima. El 10 d’octubre, amb l’espectacle DOT la dansa, la música i el teatre i les noves tecnologies es combinaran per un espectacle màgic.

També faran el 6è concurs de joves intèrprets de dansa contemporània. Els concursants faran una actuació de cinc minuts. El primer premi és de 500 €, el segon de 300 € i el públic amb el seu vot escollirà el tercer premi dia 11 d’octubre.

A banda d’això, espectacles familiars de carrer, el Quartet Minvant, i Kórps, el dia 13 d’octubre, una proposta multidisciplinària. Per celebrar el dia mundial del patrimoni audiovisual, hi haurà una projecció inèdita el dia 7 de novembre: Els gegants de Palamós a la festa del corpus, les celebracions escolars i la fosca als anys 20. 

Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols

L’Ajuntament de Sant Feliu ha reprogramat els espectacles del certamen de teatre professional per a la tardor, el Guíxols Escena. Així doncs, es podrà veure: La Dona del 600, reprogramada pel dissabte 3 d’octubre a les 21h. També Els Brugarol, es reprograma pel diumenge 13 de desembre a les 19h. I per acabar, el dia 14 de novembre serà el dia de les Píndoles de microteatre.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -