20 C
Pals
Divendres, 25 juny 2021
- Publicitat -

Unió de Pagesos reclama més indemnitzacions per la grip aviària

El més llegit

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El sindicat agrari ha demanat a la Generalitat que, a més de la indemnització prevista de 300.000 euros pels ànecs sacrificats, també es compensi el període improductiu pel temps que han hagut d’aturar l’activitat les explotacions afectades. Unió de Pagesos argumenta el concepte de lucre cessant. El virus de la grip aviària es va detectar al febrer en 10 granges d’engreix d’ànecs, la majoria a les comarques gironines. A l’Empordà, les restriccions van afectar una granja de Fontanilles i una de Vilopriu.

Aquestes restriccions s’aplicaven a les zones de protecció, en un radi de 3 quilòmetres, i de vigilància, en un radi de 10 quilòmetres. Es van aixecar el 2 d’abril al voltant dels focus declarats, i les 10 explotacions afectades podran iniciar l’activitat a partir de la segona quinzena de maig, segons ha previst el departament Agricultura. Es mantindran mesures de bioseguretat en les zones afectades, igual que en els municipis inclosos en les zones d’especial risc. Unió de Pagesos també ha demanat al Govern que vetlli perquè l’assegurança de cadàvers no penalitzi aquestes explotacions. A més, reclama una gestió eficaç de la fauna salvatge i que s’extremin els controls dels ocells migratoris per prevenir nous brots d’aquesta malaltia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Sandra Hunter estrena ‘Quan cremi l’última bruixa’

El doble single debut en català de Sandra Hunter, “Quan Cremi L’última Bruixa” / “Last Witch Burning”, es presenta aquest 25 de juny en dos idiomes per arribar a tot el seu públic. A més, compten amb els seus corresponents videoclips carregats d’inquietants boscos, bruixes i màgia. El productor Sergi Bagó ha estat l’escollit per…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -