22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

Unió de Pagesos reclama més indemnitzacions per la grip aviària

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El sindicat agrari ha demanat a la Generalitat que, a més de la indemnització prevista de 300.000 euros pels ànecs sacrificats, també es compensi el període improductiu pel temps que han hagut d’aturar l’activitat les explotacions afectades. Unió de Pagesos argumenta el concepte de lucre cessant. El virus de la grip aviària es va detectar al febrer en 10 granges d’engreix d’ànecs, la majoria a les comarques gironines. A l’Empordà, les restriccions van afectar una granja de Fontanilles i una de Vilopriu.

Aquestes restriccions s’aplicaven a les zones de protecció, en un radi de 3 quilòmetres, i de vigilància, en un radi de 10 quilòmetres. Es van aixecar el 2 d’abril al voltant dels focus declarats, i les 10 explotacions afectades podran iniciar l’activitat a partir de la segona quinzena de maig, segons ha previst el departament Agricultura. Es mantindran mesures de bioseguretat en les zones afectades, igual que en els municipis inclosos en les zones d’especial risc. Unió de Pagesos també ha demanat al Govern que vetlli perquè l’assegurança de cadàvers no penalitzi aquestes explotacions. A més, reclama una gestió eficaç de la fauna salvatge i que s’extremin els controls dels ocells migratoris per prevenir nous brots d’aquesta malaltia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -