24.1 C
Pals
Dimarts, 1 desembre 2020

Uns 300.000 euros per millorar la Via Verda del Tren Petit de Palamós

L’obra té un termini d'execució d'uns dos mesos, i no té afectacions especials per als usuaris, donat que només es preveuen talls puntuals

El més llegit

Així ha quedat l’Estartit després del temporal d’aquest cap de setmana

Les imatges després del temporal a l'Estartit mostren un espai completament inundat

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Consorci de les Vies Verdes està executant actualment les obres d’adequació i millora del paviment d’un tram d’uns sis quilòmetres de la via verda del Tren Petit, que inclou el ramal de Castell a Sant Joan de Palamós, i també el de Castell a Mont-ras.

El projecte es basa en la millora del ferm de la ruta, mitjançant el tractament de la superfície amb sauló estabilitzat millorat, una nova mescla que permet garantir una durabilitat òptima al llarg dels anys i el bon manteniment d’aquestes vies, conservant  l’aspecte i característiques naturals del sauló, tret diferencial de les vies verdes. Aquest tipus de material a l’inici té un aspecte formigonat, però amb poc temps i amb l’ús, millora la textura i el seu aspecte natural.

Les tasques de millora que ara es realitzen, no tenen afectacions especials per als usuaris, donat que només es preveuen talls puntuals quan es faci l’estesa del sauló. Aquestes obres són a càrrec de l’empresa Giroserveis, S.L., i tenen un termini d’execució d’uns dos mesos. 

El pressupost global de l’actuació és de gairebé 327.000 euros, i compta amb el finançament del 50% mitjançant els Plans Territorials de Foment del Turisme que atorga la Generalitat de Catalunya. 

12 anys de la Via Verda del Tren Petit entre Palafrugell i Palamós

La via verda del Tren Petit transcorre entre els municipis de Palafrugell i Palamós, amb ramals a Vall-llobrega i a la platja de Castell. L’inici del ramal a Palafrugell es va arranjar l’any 2018, i actualment el projecte de millora afecta els termes de Mont-ras i de Palamós. 

La ruta del Tren Petit va ser construïda el 2008, i en aquell moment ja es va utilitzar sauló estabilitzat, que millorava la qualitat i el manteniment del ferm respecte a altres rutes existents. 

El fet que el traçat es trobi dins la zona inundable de la riera Aubi, i que les vies verdes sovint pateixen desperfectes causats per les inclemències del temps, va fer optar el Consorci de les Vies Verdes per la utilització d’aquest material que garanteix la durabilitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Taula Gironina de Turisme conclou que cal “flexibilitzar” els planejaments urbanístics per adaptar-se als canvis de la pandèmia

Diversos experts creuen que la crisi sanitària accelerarà el reciclatge urbanístic

Xavier Casas, reescollit com a secretari general d’UGT a les comarques gironines

El 96% dels delegats han votat per la seva candidatura que s'allargarà quatre anys. Casas va accedir al càrrec el 2015, en substitució de Dolors Bassa

Sant Feliu de Guíxols reprèn el Cicle Gaudí amb “Barcelona, nit d’estiu”

El Cicle Gaudí es torna a posar en marxa a Sant Feliu de Guíxols. Després de les anul·lacions de les dues últimes projeccions, el Casino Guixolenc torna a acollir aquest divendres, 4 de desembre de 2020, la projecciço de "Barcelona, nit d'estiu"

Es reprèn el Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols

Aquest diumenge, 6 de novembre de 2020, a les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, segueix la XVI edició del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu amb l'obra El crèdit, representada per la companyia El casal de Calaf

Altres notícies