16.8 C
Pals
Divendres, 15 octubre 2021
- Publicitat -

Uns 300.000 euros per millorar la Via Verda del Tren Petit de Palamós

L’obra té un termini d'execució d'uns dos mesos, i no té afectacions especials per als usuaris, donat que només es preveuen talls puntuals

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Consorci de les Vies Verdes està executant actualment les obres d’adequació i millora del paviment d’un tram d’uns sis quilòmetres de la via verda del Tren Petit, que inclou el ramal de Castell a Sant Joan de Palamós, i també el de Castell a Mont-ras.

El projecte es basa en la millora del ferm de la ruta, mitjançant el tractament de la superfície amb sauló estabilitzat millorat, una nova mescla que permet garantir una durabilitat òptima al llarg dels anys i el bon manteniment d’aquestes vies, conservant  l’aspecte i característiques naturals del sauló, tret diferencial de les vies verdes. Aquest tipus de material a l’inici té un aspecte formigonat, però amb poc temps i amb l’ús, millora la textura i el seu aspecte natural.

Les tasques de millora que ara es realitzen, no tenen afectacions especials per als usuaris, donat que només es preveuen talls puntuals quan es faci l’estesa del sauló. Aquestes obres són a càrrec de l’empresa Giroserveis, S.L., i tenen un termini d’execució d’uns dos mesos. 

El pressupost global de l’actuació és de gairebé 327.000 euros, i compta amb el finançament del 50% mitjançant els Plans Territorials de Foment del Turisme que atorga la Generalitat de Catalunya. 

12 anys de la Via Verda del Tren Petit entre Palafrugell i Palamós

La via verda del Tren Petit transcorre entre els municipis de Palafrugell i Palamós, amb ramals a Vall-llobrega i a la platja de Castell. L’inici del ramal a Palafrugell es va arranjar l’any 2018, i actualment el projecte de millora afecta els termes de Mont-ras i de Palamós. 

La ruta del Tren Petit va ser construïda el 2008, i en aquell moment ja es va utilitzar sauló estabilitzat, que millorava la qualitat i el manteniment del ferm respecte a altres rutes existents. 

El fet que el traçat es trobi dins la zona inundable de la riera Aubi, i que les vies verdes sovint pateixen desperfectes causats per les inclemències del temps, va fer optar el Consorci de les Vies Verdes per la utilització d’aquest material que garanteix la durabilitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

“Hem de manifestar-nos contra la pujada del preu de la llum per fer pressió política”

Parlem amb en Sergi Cot, un dels portaveus de la plataforma Apaguem Endesa, sobre la manifestació de demà a Girona
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -