11.4 C
Pals
Dijous, 9 desembre 2021
- Publicitat -

Us hauria de caure la cara de vergonya…

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

… a tots aquests que celebreu que es detingui i s’empresoni en Carles Puigdemont. Us hauríeu de ruboritzar quan canteu “Puigdemont a prisión” perquè segons vosaltres ha vulnerat la llei. Recordeu que Bèlgica és el país de la UE amb més garanties jurídiques i que Espanya és a la cua en la mateixa matèria. I abans de dir que en Puigdemont ha fugit per cames, pregunteu-vos on preferiríeu ser vosaltres si tinguéssiu cap problema amb la justícia.

I ho dieu vosaltres que doneu suport al partit més corrupte de la història d’aquest país. Amb un govern que ha impulsat lleis que laminen drets bàsics, que penalitza les energies renovables per beneficiar els lobbies de l’energia, al país amb més possibilitats en la matèria. Un govern que es va fondre el fons dedicat a les pensions i ara ha demanat 11.000 milions d’€ a crèdit per seguir pagant-les.

Un govern que genera 220 milions d’€ de dèficit AL DIA i presidit per un senyor que ha cobrat 350.000€ en diner negre (més el que no sabem), en un partit que ha pagat 1M€ en diner negre per renovar la seva seu, que utilitza la justícia per atacar l’adversari, que situa la justícia al lloc 98 d’un rànquing d’independència judicial de 144.

Canteu Manolo Escobar a les manifestacions mentre reivindiqueu Espanya com un país modern. Insulteu els mitjans públics catalans però no us cau la cara de vergonya quan veieu tertúlies a RTVE, telecirco, la secta o d’altres, on la pluralitat es reparteix entre l’extrema dreta espanyola i l’esquerra espanyola. Però tots poden postular sobre Catalunya sense gairebé trepitjar-la. Tinc amics periodistes que parlen de Catalunya ràdio com si fos el dimoni, però no els hi cau la cara de vergonya de treballar a la cope, a RNE o a la SER més regressiva des de l’inici de la democràcia.

Sabeu què? En Puigdemont (al que jo no vaig votar), en seu parlamentària va dir que portaria el país a la pre independència. Segur que aquest govern l’ha cagat molt, però va ser votat. En canvi jo no recordo que el programa electoral del PP es digués que es donarien per perduts 70.000M€ donats a la banca, sense exigir-li habitatge buit per a lloguer social. Tampoc hi vaig llegir que milers de milions de diner públic acabarien a Suïssa, o a les butxaques de Florentino Pérez (Castor, túnel del pertús, radials de Madrid, etc…). El programa del PP tampoc deia que les comissions d’investigació per casos de corrupció es tancarien en fals.

I els que sou fans de ciutadans…. El vostre president va prometre que no faria president a Mariano Rajoy per la corrupció del partit. En Sánchez al PSOE va ser rellevat per l’establishment del seu partit que va interpretar els estatuts per fer-lo fora i després de rajar de les empreses de l’IBEX i mitjans infectes com El País, quan ha tornat (empès pel vot popular) ha traït tot allò que dèia defensar.

Els que critiqueu que en Puigdemont ahir no respongués més de 5 preguntes, recordeu que fa fet fins a 18 entrevistes a mitjans (en fins a 4 idiomes diferents), s’ha sotmès a un programa de televisió sent entrevistat per ciutadans anònims que el van destripar i que el president del vostre democràtic estat, ha fet 6 entrevistes en 6 anys, fa rodes de premsa (moltes d’elles) sense preguntes i ha arribat a comparèixer en una TV de plasma sense que cap d’aquests periodistes “íntegres”. tingui els collons d’aixecar-se i fotre el camp.

Recordeu que cap de les veus públiques que vosaltres defenseu, ha condemnat els atacs a un mijà de comunicació i recordeu que a TOTES les vostres manifestacions hi ha hagut incidents de grups ultres, nazis o d’extrema dreta, que en un país civilitzat serien perseguits. A Espanya no passa, perquè qui les organitza és una entitat fundada per membres d’extrema dreta i amb connexions amb l’ala més dura del PP i amb un pressupost de procedència més que dubtosa.

Per tot això i tantes altres coses, si vosaltres no teniu més argument que el trencament de la legalitat per justificar càntics i celebracions quan s’amenaça un president que no ha fet res més que intentar complir amb el seu programa electoral, per vergonya pròpia i aliena us valdria més callar, que no pas seguir cantant Puigdemont a prisión a ritme de Manolo Escobar.

Espanya fa temps que està trencada, però no és per la crisi territorial. És per la crisi de sentit comú i de valors que ofusca tanta gent, que prefereix que li robin els diners, abans que la idea ‘un país que els hi han venut.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Prèvia esportiva del cap de setmana al Baix Empordà

De cara al proper cap de setmana, cites per a equips baixempordanesos en futbol i hoquei patins, amb diferents situacions però tots necessitats de resultats positius.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -