2.4 C
Pals
Diumenge, 23 gener 2022
- Publicitat -

[EmporDATA] La vacunació augmenta al Baix Empordà després de l’aprovació del passaport covid a la restauració

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

En les últimes setmanes, s’està produint un empitjorament de les dades indicadores de la COVID-19 a tot Catalunya. La situació és especialment preocupant per la greu situació epidemiològica que viuen molts països d’Europa i per l’aparició d’òmicron, la nova variant del virus. A Catalunya, per una altra banda, el govern ha aprovat l’ús del passaport covid per poder entrar a restaurants, gimnasos i més espais tancats. Això està provocant un increment de la vacunació de primeres dosis. En aquest context, cal fer un repàs a les dades epidemiològiques i de vacunació.

Augmenta la vacunació

Sembla que l’obligatorietat del passaport covid per entrar en establiments com bars i restaurants ha tingut efecte en la vacunació. Es va aprovar el passat dimarts 23 de novembre. Des de llavors, al Baix Empordà mateix s’ha pogut observar un increment de les primeres dosis posades en les últimes dues setmanes:

[infogram id=”covid-novembre-be-1h8n6m3ee7pmz4x?live”]

Al conjunt de Catalunya passa el mateix: el nombre de primeres dosis administrades creix després de l’anunci del passaport covid.

  • Primeres dosis 22/11/2021: 2.474 (encara no aprovat)
  • Primeres dosis 26/11/2021: 6.620 (amb el passaport ja aprovat)

Malgrat que l’aplicació del passaport covid en restauració i gimnasos s’ha ajornat degut al col·lapse de la web de La Meva Salut, està clar que l’anunci ha tingut un efecte directe en les xifres de vacunació. Tot això, mentre Salut continua administrant terceres dosis a gent gran i població de risc.

Els indicadors del Baix Empordà

Ara mateix, el risc de rebrot a la comarca és de 333 punts, i ha anat creixent durant les últimes setmanes. També augmenta el percentatge de positivitat de les proves (PCR o TA), que és de 6,20%. Aquesta és una xifra significativa, ja que la OMS marca el 5% com a límit que no s’hauria de superar per tenir controlada la pandèmia.

La taxa de reproducció del virus també és alta a la comarca: 1,92 punts. A més, augmenta respecte setmanes anteriors, cosa que significa que la pandèmia s’expandeix (una persona contagiada n’infecta dues més). Pel que fa als casos confirmats, en aquesta última setmana se n’han detectat 152. Això també és un increment, ja que al llarg de la setmana anterior se’n van detectar 76.

I com es viu això als hospitals? Actualment, hi ha 10 pacients ingressats per covid a l’Hospital de Palamós. Això, sumat a les patologies típiques de l’hivern, ha fet que tots els llits estiguin plens. És per això que s’ha decidit ajornar les intervencions quirúrgiques que requerien ingrés. La directora assistencial de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Anna Ribera, ho ha explicat a Ràdio Palamós.

Malgrat això i les dades preocupants dels indicadors,  Anna Ribera assegura que aquest cop la situació és diferent gràcies a les vacunes.

I a tot Catalunya:

A Catalunya, tant el risc de rebrot (301) com el percentatge de positivitat de les proves (5,87%) i el nombre de casos confirmats per PCR o TA van en augment. El l’última setmana s’han detectat 10.569 casos, un increment important respecte setmanes anteriors. En canvi, baixa lleugerament la taxa de reproducció del virus. Ara mateix és d’1,34 punts, mentre que la setmana passada era d’1,50.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -