24.1 C
Pals
Dijous, 29 octubre 2020

Vaga general

Escric i gravo aquesta petita contribució el dilluns 2 d’octubre, encara amb la pell de gallina pels fets d’ahir. I reflexiono sobre com podem des de les biblioteques públiques oferir llum i calma al moment.
Demà hi ha convocada una vaga general i penso que hauré d’ajornar la presentació de novetats als nens de 5è de l’escola Carrilet i la presentació del darrer llibre d’en Gregorio Luri, ‘Elogio de las familias sensatamente imperfectas’. I rumio què podríem fer: organitzem una lectura de textos a les places majors? Organitzem una trobada de bibliotecaris? Pensem en una assemblea de ciutadans?

Ahir, els teatres van tancar portes i molts concerts es van ajornar. No sé quan durarà aquesta situació però sembla que va per llarg i les biblioteques, àgores del coneixement i de la democràcia hem de tenir un paper important. La setmana passada, el nostre espai de novetats es va omplir de llibres de política, filosofia i pensament. Però aquests dies també els nostres usuaris ens demanen que els recomanem llibres per evadir-se. Les biblioteques aquests dies funcionen com a espai de pau i de recolliment. Caldrà estar a l’altura i valorar com podem fer front als dies convulsos que viurà el país.

Carme Fenoll

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios