11.1 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Verges és el quart municipi que recicla més de tot Catalunya

És dels municipis de les comarques gironines que més recicla, darrere de Breda, són conclusions extretes de les dades de la recollida selectiva de finals de juliol

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Dels municipis que més reciclen de Catalunya, Verges està en la quarta posició darrera de Sant Quirze Safaja, Breda i Matadepera, i es situa en les primeres posicions dels municipis de les comarques de Girona.

A Verges l’índex de reciclatge és del 92,12 % i per tant s’ha aconseguit que els ciutadans de Verges ho reciclin tot. També cal destacar la qualitat de la recollida, essent el resultat de la darrera caracterització de la fracció orgànica del 99,12 %, amb un 0,12 % d’impropis.

El Consell Comarcal del Baix Empordà va assumir la gestió dels residus del municipi de Verges el 2018 i a la tardor va iniciar el servei de recollida porta a porta amb el compromís de no només fer la recollida sinó també la implantació del servei i el seguiment.

Durant aquest dos anys s’ha fet un acompanyament continuat del servei, verificant la correcta separació dels residus i resolent dubtes dels ciutadans, per aconseguir que la màxima qualitat del material, i la implicació de tots els veïns i veïnes tot evitant que es portin residus als municipis limítrofes.

Cada casa té una galleda amb un xip que l’identifica, de manera que diàriament es coneix qui participa i si hi ha hagut algun tipus d’incidència. Això permet als tècnics del Consell Comarcal fer el seguiment i assolir els excel·lents resultats, tant de quantitat de material reciclat com de qualitat.

Durant les setmanes de confinament, amb els establiments de restauració i activitats tancades, el 59% del material que es va recollir Porta a Porta va ser fracció orgànica, el 15% envasos, el 14% paper-cartró, el 5% vidre i el 7% rebuig, on s’inclou també el tèxtil sanitari.

Segons ha informat el propi Consell en un comunicat, “els vergetelians estan molt satisfets del servei”. Ara però, asseguren que el sistema està totalment normalitzat i durant el confinament els veïns del poble van voler agraïr la tasca del servei de recollida deixant un missatge amb guix en una paret. En els propers mesos el Consell Comarcal del Baix Empordà té previst implantar la recollida porta a porta al municipi d’Albons per també situar-lo al capdavant dels municipis que més reciclen de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies