24.1 C
Pals
Dilluns, 21 setembre 2020

El Baix Empordà és la comarca de Girona on més ha baixat la natalitat

En total ha disminuït un 34,4%, s'ha passat de 1.626 naixements l'any 2008 a 1.067 el 2018

El més llegit

El Ple de l’Ajuntament de Palamós rebutja les propostes de Ciutadans per fer front a l’ocupació d’habitatges

  El Ple de l'Ajuntament de Palamós ha rebutjat aquesta setmana la moció presentada pel grup de Ciutadans, en l'oposició,...

Jutjaran un veí de Palafrugell acusat de traficar amb drogues

L'Audiència de Lleida jutjarà el 23 i 24 de setembre 10 persones acusades de formar part d'una xarxa dedicada...

La Generalitat inverteix 10,5M€ per accelerar el desplegament de fibra òptica a l’Empordà

La Generalitat invertirà 10,5 M€ dels 19,5M€ destinats a les comarques gironines per estendre la fibra òptica a l’Empordà...

Atropellen un duc a la carretera de Palamós a Sant Feliu

El Grup de Natura Sterna ha denunciat que han trobat un duc atropellat a la carretera que va de Palamós a Sant Feliu de Guíxols.

El nombre de naixements a les comarques gironines ha disminuït un 28% en una dècada segons les dades provisionals de l’Idescat. La comarca del Baix Empordà ha estat on més s’ha notat aquest descens, un 34,4%, ja que l’any 2008 van néixer un total de 1.626 infants i l’any passat 1.067.

Aquesta és la xifra més baixa registrada a les comarques de Girona des de l’any 2002 i un 28% menys que una dècada enrere, ja que el 2008 es va arribar al rècord de 9.173 naixements. Malgrat aquesta davallada, segueixen sent les comarques on més augmenta la natalitat respecte la resta del territori: el Gironès es manté com la comarca catalana amb una taxa de natalitat més alta: 10,5 naixements per cada 1.000 habitants. La segueix l’Alt Empordà amb una taxa de 9,4.

L’evolució de la natalitat ha anat disminuint amb els anys, a excepció de l’any 2015 on hi va haver un lleuger ascens. La taxa de natalitat ha passat de ser de 12,8 naixements per cada mil habitants (‰) el 2008 a només 9‰. Es continua vuit dècimes per sobre de la mitjana catalana, que l’any passat va ser de 8,3‰. La caiguda més important es va produir l’any 2013 amb 540 nadons menys que l’any anterior (un 6,8% de descens). 

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Benvolgut mestre

Serveixi aquest missatge per agrair-te que hagis ajudat a que la represa de les classes no hagi estat tan caòtica com molts pronosticaven.

El temps de tardor truca a la porta el darrer dia de l’estiu astronòmic

Estat del cel entre mig i força ennuvolat durant el darrer dia de l'estiu astronòmic. Al migdia, i sobretot la propera nit i matinada, són possibles ruixats localment acompanyats de tempesta. A mitjà termini entre divendres i dissabte la temperatura baixarà notablement.

Suspesa la Festa de la Cervesa de Platja d’Aro 2020 per evitar aglomeracions i garantir la seguretat davant la COVID-19

Com ha passat amb activitats de gran format durant l’estiu, també de cara a la tardor l’Ajuntament, com a organitzador, prioritza la seguretat de...

Ona Jove – 20 setembre 2020

Torna Ona Jove, el programa més random de Capital amb la Marina de la Cruz i en Marc Casellas.

Altres notícies